fbpx
logo
Szukaj
open close

Gotowana ryba z pomarańczą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c98a3d6d5-aba5-42df-9b9f-d7125a28b7e4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gotowana ryba z pomarańczą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Pomarańczę obieramy i dzielimy na ćwiartki
  • Na patelni układamy filety, zalewamy winem, dodajemy przyprawy (pieprz i liść laurowy) i cebulę, dolewamy wodę (tak aby ryba była przykryta) i gotujemy na średnim ogniu do momentu, aż ryb zmięknie
  • Następnie wyciągamy rybę z patelni i kładziemy na ręcznik papierowy, aby ją osuszyć
  • Na każdy filet wyciskamy sok z pomarańczy, a przed podaniem posypujemy rybę przyprawami (koperkiem)
  • Rybę możemy podawać z dodatkiem ulubionych warzyw

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybą.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Woda (250 ml)
  • Pomarańcza (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Wino białe wytrawne (60 ml)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Koper (ziele) suszony (3 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Warzywa z patelni

Wszystkie warzywa (poza papryką) obieramy Cebulę i por kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę kroimy w plastry Seler i paprykę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę oraz por i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >

Makaron z wieprzowiną

Wieprzowinę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim przyprawy Mięso umieszczamy w patelni W czasie kiedy się smaży – kroimy warzywa w paski Łączymy je z wieprzowiną Makaron płuczemy na sitku…

WIĘCEJ >

Wegańska galareta warzywna

Marchew obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Dodajemy przyprawy, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 12-15 minut (do miękkości) Cały czas gotując i cały czas mieszając dosypujemy agar-agar (dokładnie go rozprowadzamy rózgą kuchenną)…

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa (na wywarze kostnym)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >