fbpx
logo
Szukaj
open close

Gotowana ryba z pomarańczą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c98a3d6d5-aba5-42df-9b9f-d7125a28b7e4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gotowana ryba z pomarańczą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Pomarańczę obieramy i dzielimy na ćwiartki
  • Na patelni układamy filety, zalewamy winem, dodajemy przyprawy (pieprz i liść laurowy) i cebulę, dolewamy wodę (tak aby ryba była przykryta) i gotujemy na średnim ogniu do momentu, aż ryb zmięknie
  • Następnie wyciągamy rybę z patelni i kładziemy na ręcznik papierowy, aby ją osuszyć
  • Na każdy filet wyciskamy sok z pomarańczy, a przed podaniem posypujemy rybę przyprawami (koperkiem)
  • Rybę możemy podawać z dodatkiem ulubionych warzyw

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybą.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Woda (250 ml)
  • Pomarańcza (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Wino białe wytrawne (60 ml)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Koper (ziele) suszony (3 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron z kurczakiem i bakłażanem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Bakłażany nakłuwamy widelcem, kładziemy na blachę i wkładamy…

WIĘCEJ >

Omułki z kiełbasą chorizo

Omułki dokładnie oczyszczamy (oskrobujemy, usuwamy narośle i wyrzucamy wszystkie, których nie da się otworzyć) Do garnka wlewamy wino i doprowadzamy do wrzenia Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chorizo kroimy w cienkie plasterki Pomidory…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Dynię obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy dynię i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Warzywa oprószamy mąką…

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >