fbpx
logo
Szukaj
open close

Gotowana ryba z pomarańczą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c98a3d6d5-aba5-42df-9b9f-d7125a28b7e4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gotowana ryba z pomarańczą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Pomarańczę obieramy i dzielimy na ćwiartki
  • Na patelni układamy filety, zalewamy winem, dodajemy przyprawy (pieprz i liść laurowy) i cebulę, dolewamy wodę (tak aby ryba była przykryta) i gotujemy na średnim ogniu do momentu, aż ryb zmięknie
  • Następnie wyciągamy rybę z patelni i kładziemy na ręcznik papierowy, aby ją osuszyć
  • Na każdy filet wyciskamy sok z pomarańczy, a przed podaniem posypujemy rybę przyprawami (koperkiem)
  • Rybę możemy podawać z dodatkiem ulubionych warzyw

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybą.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Woda (250 ml)
  • Pomarańcza (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Wino białe wytrawne (60 ml)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Koper (ziele) suszony (3 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ryba po marokańsku

Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do miski wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, paprykę słodką i chili) oraz mąkę (…)

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z frytkami

Ziemniaki obieramy i kroimy w paski (w kształcie frytek) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do (…)

WIĘCEJ >

Makrela wędzona z sałatką warzywną

Rybę i warzywa kroimy w kostkę Wszystkie składniki (poza chlebem) wrzucamy do miski i mieszamy Obok sałatki kładziemy kromki chleba

WIĘCEJ >

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Awokado przeciąć wzdłuż na pół Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną (…)

WIĘCEJ >

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a (…)

WIĘCEJ >