fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryba po marokańsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1a6f15f9-e6f6-4cf4-aedc-f7bea84dfd0a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryba po marokańsku

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do miski wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, paprykę słodką i chili) oraz mąkę i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Rybę obtaczamy w mące z przyprawami z obu stron, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
  • Dodajemy czosnek, dolewamy bulion oraz sok z cytryny i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i smażymy rybę jeszcze przez ok. 2 minuty (co jakiś czas poruszamy patelnią, tak aby ryba była dokładnie pokryta wszystkimi składnikami)
  • Rybę nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Bulion mięsny (45 ml)
  • Mąka orkiszowa (36 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Chili w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiący pieczony dorsz

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st….

WIĘCEJ >

Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyka posypujemy solą i grillujemy po 2 minuty z każdej strony Sałatę targamy na kawałki Dodajemy pokrojoną paprykę szpiczastą Układamy steka na sałacie Polewamy oliwą i sokiem z limonki

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – ośmiornica

Pomidorki i oliwkę kroimy w plastry Parówkę kroimy krótkie, podłużne plastry Z mozzarelli wycinamy kółka Z marchewki odcinamy cienki pasek (na uśmiech) Pieczywo kroimy na pół i smarujemy obie połówki tłuszczem Na talerzu rozkładamy sałatę,…

WIĘCEJ >

Polędwiczki z kurczaka w sosie ananasowo-kokosowym na ryżu

Kurczaka kroimy w paski Ananasa kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ryż gotujemy w wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Dodajemy kurczaka, zasmażamy 3-4…

WIĘCEJ >