fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryba po marokańsku

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-248
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryba po marokańsku

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do miski wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, paprykę słodką i chili) oraz mąkę i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Rybę obtaczamy w mące z przyprawami z obu stron, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
  • Dodajemy czosnek, dolewamy bulion oraz sok z cytryny i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i smażymy rybę jeszcze przez ok. 2 minuty (co jakiś czas poruszamy patelnią, tak aby ryba była dokładnie pokryta wszystkimi składnikami)
  • Rybę nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Bulion mięsny (45 ml)
  • Mąka pszenna (36 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Chili w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet

Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Cały czas mieszając dolewamy mleko i dosypujemy mąkę oraz otręby Konsystencja masy powinna być lejąca, ale spieniona Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę i smażymy…

WIĘCEJ >

Ryżanka z jabłkiem

Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Ryż wsypujemy mielimy na gruboziarnistą mąkę (np. w blenderze), a następnie wsypujemy do garnka z jabłkami i gotujemy przez ok. 5…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >