fbpx
logo
Szukaj
open close

Grillowana dynia z mozzarellą, pestkami i sałatą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c292de18c-6d69-46e6-be5b-61c48e40c5ad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowana dynia z mozzarellą, pestkami i sałatą

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (na półtwardo), a następnie odcedzamy
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy dynię i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Ser kroimy w większą kostkę
  • Na talerzu układamy szpinak, na wierzch kładziemy ser oraz dynię i całość posypujemy pestkami oraz polewamy octem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem dyni.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dynia (100 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Ser Mozzarella (25 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gołąbki warzywne – wegańskie

Kapustę kładziemy na desce, wycinamy głąba i wkładamy do garnka z wrzątkiem Parzymy na małym ogniu około 30 min co jakiś czas wyjmując szumówką oddzielające się liście Marchew, pietruszkę i kalarepę obieramy i gotujemy 8…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – pirat

Z papryki wycinamy kawałki na kształt pirackiej czapki i uśmiechu Marchew obieramy i wycinamy krążki Ogórka obieramy i odkrawamy plaster Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt pirata, tak jak na załączonym obrazku Opaskę piracką…

WIĘCEJ >

Cytrynowa paella z krewetkami i groszkiem

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do rondla wlewamy bulion, dodajemy przyprawy (szafran) i gotujemy (na małym ogniu) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Smażony ryż z imbirem, chili i orzechami

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Chili i zieleninę drobno siekamy Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ryż przenosimy do naczynia…

WIĘCEJ >