fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowana dynia z mozzarellą, pestkami i sałatą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c292de18c-6d69-46e6-be5b-61c48e40c5ad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowana dynia z mozzarellą, pestkami i sałatą

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (na półtwardo), a następnie odcedzamy
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy dynię i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Ser kroimy w większą kostkę
  • Na talerzu układamy szpinak, na wierzch kładziemy ser oraz dynię i całość posypujemy pestkami oraz polewamy octem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem dyni.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dynia (100 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Ser Mozzarella (25 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe z pieczarkami

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą Wypłukaną kaszę wrzucamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą Kaszę gotujemy na półtwardo (przez około 10 minut lub wg wskazań na opakowaniu kaszy), a następnie ją odcedzamy Grzyby oczyszczamy i…

WIĘCEJ >

Jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem

Udziec powinien być w jednym kawałku Czosnek kroimy na pół W udźcu robimy kilka nacięć i w każde nacięcie wkładamy gałązki rozmarynu oraz czosnek Skórę udźca nacieramy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Następnie…

WIĘCEJ >