fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gryczane pieczywo czosnkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gryczane pieczywo czosnkowe

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować
  • Rozpuszczamy smalec (ma być płynny, ale NIE GORĄCY!)
  • Miksujemy czosnek z smalcem na gładką masę
  • Włączamy piekarnik i nagrzewamy do 180 st. C
  • Kromki chleba smarujemy smalcem czosnkowym
  • Kromki układamy na blaszce do pieczenia
  • Wkładamy do piekarnika na około 10 min
  • Gdy się ładnie zarumienią, wyjmujemy z pieca

Rady dietetyka

Jeżeli chcesz wykonać chleb samodzielnie (co polecamy), wejdź w przepis powiązany. Ilość kromek pieczywa w 1 porcji jest kwestią indywidualną – zapraszamy na konsultacje dietetyczne. Jeśli nie masz nietolerancji na nabiał połóż sobie dodatkowo plasterek dobrego sera oraz pieczarki jeśli lubisz. Jeśli jesteś na diecie wegetariańskiej zastąp smalec masłem lub posmaruj pieczywo pastą z awokado (wersja wegańska).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (50 g)
  • 4 kromki chleba gryczanego (100 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka - keksówka, Piekarnik

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa w koszyczkach z wędzonego boczku

Plastry boczku układamy na krzyż w formie do muffinek. Wkładamy formę do piekarnika i nastawiamy go na 180 stopni z termoobiegiem. Piekarnik nie musi być nagrzany. Podczas podgrzewania, tłuszcz z boczku będzie się wolno wytapiał….

WIĘCEJ >

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

Melona obieramy i kroimy w kawałki Ogórek obieramy i kroimy w kawałki Pokrojone składniki wkładamy do garnka Dodajemy wodę kokosową i sok z cytryny Miksujemy blenderem Bazylię drobno siekamy i dodajemy do zupy Mieszamy i…

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody Ugotowane marchewki wyciągamy z wody Owoce odsączamy Łączymy marchewki z suszonymi owocami Migdały drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >