logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Gryczane pieczywo czosnkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-5

Gryczane pieczywo czosnkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-5

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować
  • Rozpuszczamy smalec (ma być płynny, ale NIE GORĄCY!)
  • Miksujemy czosnek z smalcem na gładką masę
  • Włączamy piekarnik i nagrzewamy do 180 st. C
  • Kromki chleba smarujemy smalcem czosnkowym
  • Kromki układamy na blaszce do pieczenia
  • Wkładamy do piekarnika na około 10 min
  • Gdy się ładnie zarumienią, wyjmujemy z pieca

Rady dietetyka

Jeżeli chcesz wykonać chleb samodzielnie (co polecamy), wejdź w przepis powiązany. Jeśli nie masz nietolerancji na nabiał połóż sobie dodatkowo plasterek dobrego sera oraz pieczarki jeśli lubisz.
Jeśli jesteś na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej zastąp smalec masłem lub posmaruj pieczywo awokado.

Uwagi

Jak ktoś nie ma nietolerancji na nabiał, to można sobie położyć plasterek żółtego sera na grzance przed włożeniem do pieca.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Czosnek świeży (3 ząbki)
  • Smalec gęsi (50 g)
  • Chleb gryczany (4 kromki)

Potrzebny sprzęt

Blender, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Krem z cukinii i kurczaka

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy (…)

WIĘCEJ >

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego (…)

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem myśliwskim

Makaron: Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, (…)

WIĘCEJ >

Papryki nadziewane pęczakiem

Paprykę kroimy na dwie równe części i starannie usuwamy pestki. Kaszę pęczak gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Marchew, (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl