Gryczane pieczywo czosnkowe
Gryczane pieczywo czosnkowe
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować
- Rozpuszczamy smalec (ma być płynny, ale NIE GORĄCY!)
- Miksujemy czosnek z smalcem na gładką masę
- Włączamy piekarnik i nagrzewamy do 180 st. C
- Kromki chleba smarujemy smalcem czosnkowym
- Kromki układamy na blaszce do pieczenia
- Wkładamy do piekarnika na około 10 min
- Gdy się ładnie zarumienią, wyjmujemy z pieca
Rady dietetyka
Jeżeli chcesz wykonać chleb samodzielnie (co polecamy), wejdź w przepis powiązany. Ilość kromek pieczywa w 1 porcji jest kwestią indywidualną (zwykle są to 2 kromki).
Autor
Lista składników
- Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
- Ser żółty (60 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Czosnek (10 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.