fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gryczane pieczywo czosnkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gryczane pieczywo czosnkowe

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować
  • Rozpuszczamy smalec (ma być płynny, ale NIE GORĄCY!)
  • Miksujemy czosnek z smalcem na gładką masę
  • Włączamy piekarnik i nagrzewamy do 180 st. C
  • Kromki chleba smarujemy smalcem czosnkowym
  • Kromki układamy na blaszce do pieczenia
  • Wkładamy do piekarnika na około 10 min
  • Gdy się ładnie zarumienią, wyjmujemy z pieca

Rady dietetyka

Jeżeli chcesz wykonać chleb samodzielnie (co polecamy), wejdź w przepis powiązany. Ilość kromek pieczywa w 1 porcji jest kwestią indywidualną (zwykle są to 2 kromki).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
  • Ser żółty (60 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Deska, Foremka - keksówka, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym i nasionami słonecznika

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi Podsmażamy przez 2-3 minuty…

WIĘCEJ >

Ryżanka z bakaliami

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść ulubionych bakalii (orzechy, pestki, rodzynki)

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >