fbpx
logo
Szukaj
open close

Grzyby z camembertem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-15
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Grzyby z camembertem

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy na pół
  • Ser kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy grzyby i podsmażamy przez ok. 10 minut (do miękkości)
  • Dodajemy ser i mieszamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż się roztopi)
  • Dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z grzybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (450 g)
  • Ser Camembert (115 g)
  • Masło (30 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kuleczki szpinakowo-ryżowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Szpinak oczyszczamy, grubo kroimy i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2 minuty (gotujemy do momentu, aż lekko zmięknie,…

WIĘCEJ >

Wyśmienity kurczak z mango

Mango obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy pastę i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Curry z wołowiną i dynią

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy Mięso kroimy w cienkie paski Orzechy drobno siekamy (zostawiamy odrobinę w całości do dekoracji) Na patelnię wlewamy połowę…

WIĘCEJ >

Smażony szpinak z orzechami

Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Szpinak grubo siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy orzechy oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając Dodajemy szpinak i smażymy…

WIĘCEJ >