fbpx
logo
Szukaj
open close

Halloween’owe pancakes

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf050c278-fe46-4b98-9f33-67a1d67869d1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Halloween’owe pancakes

Przygotowanie

  • Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami, serem, paluszkami i szczypiorkiem)) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Ser kroimy na ok. 2 cm paski, następnie nacinamy w kilku miejscach i zwijamy, tak aby powstała miotła (załączony obrazek)
  • W „miotłę” wsadzamy paluszek i związujemy zieleniną
  • Śliwki kroimy na pół i wycinamy kawałek na kształt półksiężyca
  • Banana obieramy i kroimy w plastry
  • Mandarynki obieramy i przedzielamy na pół, z kawałka z każdej mandarynki wycinamy nosek i nóżki
  • Ze skórki mandarynki wycinamy kawałki na kształt rączek, oczek i buziek, tak aby powstała nam dynia
  • Usmażone pancakes układamy na talerzach i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych pancakesów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 15
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Maślanka (310 g)
  • Mandarynka (260 g)
  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Śliwka (świeża) (220 g)
  • Banan (120 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Borówka (32 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Ser żółty (30 g)
  • Paluszki orkiszowe (8 g)
  • Szczypiorek (4 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kobler jagodowy

Nadzienie jagodowe W rondlu mieszamy mąkę z wodą, doprowadzamy do wrzenia i mieszamy do momentu, aż zgęstnieję Dodajemy borówki, mieszamy i gotujemy do czasu, aż borówki będą gorące, a płyn gęsty Zawartość rondla przelewamy do…

WIĘCEJ >

Chleb jaglany

Do miski kruszymy drożdże, dodajemy miód i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą Jabłka obieramy ze skórki, wkładamy kawałki do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy mleko i miksujemy Dolewamy mleko kokosowe ze zmiksowanym jabłkiem do…

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić w kostkę 1,5 cm Marchew, pietruszkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1 cm Cebulę,…

WIĘCEJ >

Makaron konjac ze szpinakiem

Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy. Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku. Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy…

WIĘCEJ >