Hummus
Hummus
Przygotowanie
- Ciecierzycę odsączamy z zalewy
- Czosnek obieramy i kroimy na kawałki
- Zieleninę drobniej siekamy
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą konsystencję
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia hummusów.
Autor
Lista składników
- Ciecierzyca z puszki (710 g)
- Tahini (60 g)
- Sok z cytryny (bio) (60 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
- Mąka kokosowa (35 g)
- Czosnek (15 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Kminek mielony (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.