fbpx
logo
Szukaj
open close

Jagnięcina po irlandzku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8314c22-b4ff-4dda-b4a2-478a19267df5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jagnięcina po irlandzku

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry
  • Marchewki z ziemniakami obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C
  • Na dnie naczynia żaroodpornego układamy mięso, a na nim plasterki marchewki i ziemniaków
  • Do bulionu dodajemy przecier oraz sos i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy nim mięso z warzywami
  • Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika na ok. 2 godz.
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia jagnięciny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jagnięcina karkówka (800 g)
  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Ziemniak (300 g)
  • Marchew (90 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Sos Worcestershire (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jagnięcina po jamajsku

Mięso kroimy na kotlety i wkładamy do płaskiego naczynia Do miski wsypujemy przyprawy (ziele angielskie, cynamon, pieprz i sól) i (…)

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce z sosem oliwkowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do (…)

WIĘCEJ >

Duszona jagnięcina z fasolą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Curry z jagnięciną i szpinakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i (…)

WIĘCEJ >

Jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem

Udziec powinien być w jednym kawałku Czosnek kroimy na pół W udźcu robimy kilka nacięć i w każde nacięcie wkładamy (…)

WIĘCEJ >