fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jagnięcina po irlandzku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8314c22-b4ff-4dda-b4a2-478a19267df5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jagnięcina po irlandzku

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry
  • Marchewki z ziemniakami obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C
  • Na dnie naczynia żaroodpornego układamy mięso, a na nim plasterki marchewki i ziemniaków
  • Do bulionu dodajemy przecier oraz sos i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy nim mięso z warzywami
  • Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika na ok. 2 godz.
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia jagnięciny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina karkówka (800 g)
  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Ziemniak (300 g)
  • Marchew (90 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Sos Worcestershire (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajka faszerowane bekonem i serem

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy wzdłuż na pół Z jaj wyciągamy żółtka i przenosimy do miski Białka kładziemy na talerzu…

WIĘCEJ >

Batat pieczony z ryżem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Batat obieramy i kroimy na pół, a następnie kroimy na skos tworząc kratkę (jak na załączonym obrazku) Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy połówki batatu, skrapiamy…

WIĘCEJ >

Zupa z pesto i fasoli

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Marchew z ziemniakiem obieramy i kroimy w kostkę Cukinię kroimy w kostkę Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Pomidora sparzamy,…

WIĘCEJ >

Risotto z sosem Bolognese

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Kalafiora ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy na patelnię i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty Dolewamy bulion…

WIĘCEJ >