fbpx
logo
Szukaj
open close

Jagnięcina po irlandzku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8314c22-b4ff-4dda-b4a2-478a19267df5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jagnięcina po irlandzku

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry
  • Marchewki z ziemniakami obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C
  • Na dnie naczynia żaroodpornego układamy mięso, a na nim plasterki marchewki i ziemniaków
  • Do bulionu dodajemy przecier oraz sos i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy nim mięso z warzywami
  • Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika na ok. 2 godz.
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia jagnięciny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jagnięcina karkówka (800 g)
  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Ziemniak (300 g)
  • Marchew (90 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Sos Worcestershire (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dziecięcy ryż z kotlecikami – świnka

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Mięso oczyszczamy i wykrajamy trójkąty Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >

Sałatka z oliwkami

Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek

WIĘCEJ >

Jeżyny

Jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Lniane placuszki

Wszystkie składniki blendujemy ze sobą Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Dużą łyżką wlewamy porcje ciasta na patelnię i smażymy co jakiś czas obracając Gdy jedna porcja placuszków jest zarumieniona, podajemy, a na patelnię wlewamy kolejne porcje…

WIĘCEJ >