fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jagnięcina po jamajsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccaad1096-f62a-47fa-8165-ea1d689c945c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jagnięcina po jamajsku

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kotlety i wkładamy do płaskiego naczynia
  • Do miski wsypujemy przyprawy (ziele angielskie, cynamon, pieprz i sól) i dokładnie mieszamy
  • Następnie posypujemy mięso z każdej strony przyprawami, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, aby osiągnęły temp. pokojową
  • Rozgrzewamy patelnię grillową i smarujemy lekko tłuszczem
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 4 minuty z każdej strony
  • Usmażone mięso przenosimy na talerz, przykrywamy folią na ok. 5 minut, a następnie podajemy z cząstkami cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia jagnięciny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina comber (1200 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Ziele angielskie mielone (0.5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z nasionami

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy cynamon i siemię lniane Gotujemy przez 3 minuty, cały czas mieszając Zestawiamy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka Przelewamy…

WIĘCEJ >

Grasica smażona na maśle ze szparagami

Grasica: Przygotowujemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 min Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Mielonka tyrolska z sarny na sałacie z sosem z granatów

Mielonka Sarninę kroimy w mniejsze kawałki, takie, żeby się zmieściły do maszynki do mięsa Boczek kroimy w kawałki, żeby się dało zmielić Mielimy oba rodzaje mięsa na standardowym sitku Połowę zmielonej masy mielimy jeszcze raz…

WIĘCEJ >

Pieczony batat z pastą z awokado i rukolą

Pasta z awokado Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy (czosnek przeciskamy przez praskę) Pieczony batat z…

WIĘCEJ >