fbpx
logo
Szukaj
open close

Jagnięcina po jamajsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccaad1096-f62a-47fa-8165-ea1d689c945c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jagnięcina po jamajsku

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kotlety i wkładamy do płaskiego naczynia
  • Do miski wsypujemy przyprawy (ziele angielskie, cynamon, pieprz i sól) i dokładnie mieszamy
  • Następnie posypujemy mięso z każdej strony przyprawami, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, aby osiągnęły temp. pokojową
  • Rozgrzewamy patelnię grillową i smarujemy lekko tłuszczem
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 4 minuty z każdej strony
  • Usmażone mięso przenosimy na talerz, przykrywamy folią na ok. 5 minut, a następnie podajemy z cząstkami cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia jagnięciny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina comber (1200 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Ziele angielskie mielone (0.5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasto ananasowe

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki Jajka wybijamy do blendera, dodajemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…

WIĘCEJ >

Wieprzowina w sosie śliwkowym

Mięso owijamy folią i wkładamy na ok. 30 minut do zamrażarki Następnie wyciągamy mięso z zamrażarki, ściągamy folię i kroimy w poprzek włókien w cienkie plastry Mięso wkładamy do miski, dodajemy sos sojowy oraz tłuszcz…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >