Jeżyny
Jeżyny
Przygotowanie
- Jeżyny umyć pod bieżącą wodą
- Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jeżyna (świeża) (190 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka gryczana z dzikiem
Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…
WIĘCEJ >Chleb migdałowy z lnem
Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C. Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do pieczenia – keksówki i pieczemy w 150 °C przez 45 minut lub do momentu suchego…
WIĘCEJ >Duszona brukselka
Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy brukselkę, dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i dusimy przez ok. 7-8 minut (pod przykryciem)
WIĘCEJ >Zupa szczawiowa z jajem
Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…
WIĘCEJ >