Kanapka dziecięca – tukan
Kanapka dziecięca – tukan
Przygotowanie
- Jaj gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
- Z chleba wycinamy kawałki na kształt tukana
- Z papryki czerwonej wycinamy kawałek na kształt dziobu
- Z papryki żółtej wycinamy kawałki na kształt skrzydeł
- Oliwkę kroimy w poprzek na pół
- Z szynki wycinamy kółko
- Z gałązki szczypioru odcinamy pod skosem ok. połowę zielonej części
- Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i odcinamy plaster
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt tukana (tak jak na załączonym obrazku)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb gryczany (na drożdżach) (25 g)
- Jajo kurze (10 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (10 g)
- Papryka czerwona (5 g)
- Papryka żółta (5 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Szczypior (3 g)
- Płatki migdałowe (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.