fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki dziecięce z biedronkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c77c57d21-e1a4-46fe-869e-357bb827d08c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapki dziecięce z biedronkami

Przygotowanie

  • Na kromki chleba nakładamy ser i kroimy na pół w trójkąty
  • Koper drobno siekamy i posypujemy nim kanapki
  • Z mozzarelli wycinamy kółka
  • Pomidorki kroimy na pół, a następnie wycinamy z nich małe trójkąciki (tak jak na załączonym obrazku)
  • Oliwki kroimy na pół i jedną odciętą połówkę z każdej oliwki kroimy w paski
  • Marchew obieramy, odkrawamy plaster i nacinamy z każdej strony, tak aby powstał kwiatek
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak aby powstały biedronki (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (105 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Ser żółty (45 g)
  • Ser Mozzarella (30 g)
  • Oliwki czarne (18 g)
  • Sałata masłowa (15 g)
  • Koper (świeży) (1 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (1 g)
  • Marchew (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karmelizowane cebulki

Cebulki obieramy (końcówki zostawiamy, aby nie rozpadły się podczas gotowania) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulki, dodajemy zieleninę (tymianek) i przyprawy (liść laurowy), mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut Dolewamy bulion i sok z…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła. Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat. Dodajemy obraną…

WIĘCEJ >

Tortille z serem i pomidorami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski i mieszamy Pomidory i oliwki kroimy w cienkie plasterki Zieleninę drobno siekamy Połowę ilości tortilli posypujemy serem, układamy pomidory i…

WIĘCEJ >

Chrupiące kotleciki krabowe

Mięso z kraba rozdrabniamy (drobno siekamy) i przenosimy do miski Jaja wybijamy na talerz, delikatnie roztrzepujemy i przelewamy do miski z mięsem Cebulę obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Do miski z…

WIĘCEJ >