Kanapki dziecięce z biedronkami
Kanapki dziecięce z biedronkami
Przygotowanie
- Na kromki chleba nakładamy ser i kroimy na pół w trójkąty
- Koper drobno siekamy i posypujemy nim kanapki
- Z mozzarelli wycinamy kółka
- Pomidorki kroimy na pół, a następnie wycinamy z nich małe trójkąciki (tak jak na załączonym obrazku)
- Oliwki kroimy na pół i jedną odciętą połówkę z każdej oliwki kroimy w paski
- Marchew obieramy, odkrawamy plaster i nacinamy z każdej strony, tak aby powstał kwiatek
- Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak aby powstały biedronki (tak jak na załączonym obrazku)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (105 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Ser żółty (45 g)
- Ser Mozzarella (30 g)
- Oliwki czarne (18 g)
- Sałata masłowa (15 g)
- Koper (świeży) (1 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (1 g)
- Marchew (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.