Kanapki żytnie z awokado, jajem i ogórkiem
Kanapki żytnie z awokado, jajem i ogórkiem
Przygotowanie
- Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Ogórka obieramy i kroimy w plastry
- Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy w plastry
- Kromki chleba smarujemy tłuszczem, układamy na nich wszystkie składniki i posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb żytni na zakwasie (70 g)
- Awokado (70 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Ogórek gruntowy (35 g)
- Masło (15 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zapiekanka z cukinią i marchewką
Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z zieleniną Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem Arkusz ciasta składamy na pół, kładziemy na…
WIĘCEJ >Śmietana z bananem
Banana obieramy, kroimy w plastry i przenosimy do miski Na wierzch nakładamy śmietanę
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i cynamonem
Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…
WIĘCEJ >