Klopsiki wieprzowe gotowane na parze
Klopsiki wieprzowe gotowane na parze
Przygotowanie
- Mięso wkładamy do blendera i blendujemy
- Cały czas blendując stopniowo dodajemy do mięsa białka i dolewamy lodowatą wodą
- Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do masy
- Do masy dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
- Z przygotowanej masy formujemy klopsiki o średnicy ok. 2,5-3 cm
- Klopsiki gotujemy na parze przez ok. 15 minut
- Ugotowane klopsiki możemy podawać z dodatkiem ulubionej sałatki lub surówki
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia klopsików.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina mięso mielone (400 g)
- Jajo białko (60 g)
- Woda (40 ml)
- Sos sojowy (10 g)
- Mąka ziemniaczana (6 g)
- Kolendra (świeża) (6 g)
- Szczypiorek (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.