fbpx
logo
Szukaj
open close

Kofta egipska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c572b5058-b4a0-450f-a034-2fdf46ee5a56
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kofta egipska

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (tłuszcz powinien być płynny) i całość razem dokładnie mieszamy
  • Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz. (na całą noc)
  • Z masy mięsnej formujemy wrzecionowate kotlety i nabijamy je na patyki do szaszłyków
  • Rozgrzewamy grill
  • Na rozgrzany grill kładziemy koftę i grillujemy przez ok. 10 minut z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (800 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Bułka tarta (40 g)
  • Masło (15 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Grill, Lodówka, Miska, Nóż, Patyczki do szaszłyków, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Cukinia w curry z octem

Do garnka wlewamy wodę oraz ocet, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier oraz przyprawy, mieszamy i całość gotujemy przez ok. 1 minutę Cukinię kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm Na dno słoików wsypujemy…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz w sosie szpinakowym

Dorsza dzielimy na pół Kładziemy w naczyniu żaroodpornym, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy łyżkę tłuszczu Przykrywamy pokrywką, wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 St.C na 15 min Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W…

WIĘCEJ >

Pierogi z kaszą jaglaną

Ciasto Na stolnicę przesiewamy mąkę, dolewamy tłuszcz i ciepłą wodę, dodajemy przyprawy i dokładni wyrabiamy ciasto, aż wszystkie składniki się ze sobą dokładnie połączą Wyrobione ciasto dzielimy na 2 części 1 część odkładamy na bok…

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić paprykę w paseczki W garnku roztapiamy…

WIĘCEJ >