fbpx
logo
Szukaj
open close

Kofta egipska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c572b5058-b4a0-450f-a034-2fdf46ee5a56
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kofta egipska

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (tłuszcz powinien być płynny) i całość razem dokładnie mieszamy
  • Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz. (na całą noc)
  • Z masy mięsnej formujemy wrzecionowate kotlety i nabijamy je na patyki do szaszłyków
  • Rozgrzewamy grill
  • Na rozgrzany grill kładziemy koftę i grillujemy przez ok. 10 minut z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (800 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Bułka tarta (40 g)
  • Masło (15 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Grill, Lodówka, Miska, Nóż, Patyczki do szaszłyków, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bób z pomidorami i ziołami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę grubo siekamy Bób obieramy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dolewamy wino i…

WIĘCEJ >

Szaszłyki drobiowe z salsą z awokado

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy (pieprz, paprykę i tymianek), sok z cytryny oraz połowę tłuszczu i dokładnie mieszamy Miskę przykrywamy folią (lub talerzem) i wkładamy do lodówki na ok. 3…

WIĘCEJ >

Bobry z awokado

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i odcinamy z każdej połówki awokado po plastrze Z odciętych plastrów wycinamy kawałki na kształt łapek, pyszczka i zębów Następnie ze skóry awokado odcinamy kółka na kształt ogona i…

WIĘCEJ >

Jajo sadzone i warzywa z grilla

Bakłażana kroimy w plastry Paprykę kroimy na kawałki Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy warzywa, dodajemy przyprawy i grillujemy przez ok. 5-7 minut z każdej strony Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jajo, dodajemy przyprawy…

WIĘCEJ >