fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosanki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf924bb76-c5a8-4e35-9ab0-491b2337af33
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosanki

Przygotowanie

  • Białka ubijamy na sztywno
  • Dodajemy cukier i dalej ubijamy, aż powstanie sztywny krem
  • Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 160 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier nakładamy łyżką porcję masy w odstępach
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 12-13 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 25
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wiórki kokosowe (150 g)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Jajo białko (60 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Mikser, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min) Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin W lodówce wytrzyma kilka dni

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka…

WIĘCEJ >

Ziemniaki z masłem ziołowym

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i…

WIĘCEJ >

Cynamonowy chleb kukurydziany z mąki kokosowej

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (wanilię z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy Mąkę z proszkiem przesiewamy…

WIĘCEJ >