fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe babeczki waniliowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc4613fe1-1c54-41de-bf1e-f2dd68356881
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe babeczki waniliowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści
  • Do miski przelewamy tłuszcz, dodajemy cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wybijamy jaja i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do osobnej miski, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy
  • Zawartość obu misek łączymy ze sobą i miksujemy do momentu, aż nie będzie żadnych grudek
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy wylewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Masło (45 g)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Wanilia – laska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Aromatyczny ryż z kurczakiem

Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 3 cm Kiełbasę i paprykę kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Oliwki kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso z kiełbasą i smażymy…

WIĘCEJ >

Rożki z fetą i szpinakiem

Szpinak dokładnie oczyszczamy i kroimy na kawałki, a następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 1 minutę (aby zmiękł, lecz nie stracił koloru) Następnie szpinak odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą, po czym znów odsączamy…

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa minestrone

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Zieleninę drobno siekamy Cukinię kroimy w kostkę Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na kawałki o wielkości ok. 4 cm Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por oraz…

WIĘCEJ >

Ciasteczka rybne po tajsku

Z fasolki odcinamy końcówki i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ogórki kroimy wzdłuż na paski i układamy na talerzu Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wkładamy rybę i blendujemy na jednolitą masę Dodajemy…

WIĘCEJ >