fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowy dorsz

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c209d0cc8-e275-450c-b2ba-b4bd204e4891

Kokosowy dorsz

Przygotowanie

  • Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem
  • Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy
  • Masę odstawiamy na około 10 minut
  • Na patelni rozgrzewamy masło
  • Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni
  • Smażymy rybę z dwóch stron po kilka minut
  • W tym czasie obieramy pietruszkę
  • Używając obieraczki robimy z pietruszki „warzywne tagliatelle’’ (obieramy pietruszkę na ile to możliwe, tworząc warzywne paski)
  • Makaron pietruszkowy kładziemy obok ryby i przez chwilę smażymy razem z dorszem
  • Gdy panierka jest zarumieniona – możemy podawać

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Przygotuje inne, nasze propozycje podania dorsza z dodatkami – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 porcja filetu z dorsza (ok. 180 g)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych (18 g)
  • 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 2 łyżka masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak w sosie migdałowym

Cebulę kroimy w piórka (na pół i w paseczki). Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, mieszamy z kurkumą i podsmażamy na średnim ogniu, aż mięso się zetnie. Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem bolognese

Sos: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Wrzucamy mięso mielone Zasmażamy przez 5 minut Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 minut Dodajemy koncentrat pomidorowy, zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Kotlet mielony z dzika z duszoną kiszoną kapustą i gotowanymi batatami

Kotlety z dzika: Mięso kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce na standardowym sitku (szajbie) Między jedną partią mielonego mięsa a drugą wrzucamy marchew i pietruszkę Lekko solimy, pieprzymy i wyrabiany rękami masę mięsną…

WIĘCEJ >

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach Cebulę obrać i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Dodać cebulę, zasmażać 3 min Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami Dodać ocet jabłkowy,…

WIĘCEJ >