fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowy dorsz

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c209d0cc8-e275-450c-b2ba-b4bd204e4891
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kokosowy dorsz

Przygotowanie

  • Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem
  • Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy
  • Masę odstawiamy na około 10 minut
  • Na patelni rozgrzewamy masło
  • Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni
  • Smażymy rybę z dwóch stron po kilka minut
  • W tym czasie obieramy pietruszkę
  • Używając obieraczki robimy z pietruszki „warzywne tagliatelle’’ (obieramy pietruszkę na ile to możliwe, tworząc warzywne paski)
  • Makaron pietruszkowy kładziemy obok ryby i przez chwilę smażymy razem z dorszem
  • Gdy panierka jest zarumieniona – możemy podawać

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Przygotuje inne, nasze propozycje podania dorsza z dodatkami – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 porcja filetu z dorsza (ok. 180 g)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych (18 g)
  • 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 2 łyżka masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś z kaczki

Piersi z kaczki myjemy i posypujemy oregano Gotujemy na parze około 30 minut lub pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach Podajemy z pokrojonym w kostkę i skropionym cytryną awokado i szpinakiem z kiełkami…

WIĘCEJ >

Chilli z wieprzowiny

Ustawiamy piekarnik na 160°C z opcją grzania z góry i dołu. Cebule kroimy w dużą kostkę. Z papryczek chilli usuwamy pestki, kroimy w krążki. Z czerwonych papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski….

WIĘCEJ >

Krem ziemniaczany z boczkiem

Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paseczki/w zapałkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Przesmażamy boczek przez 2-3 min i wyjmujemy go łyżką cedzakową Na ten…

WIĘCEJ >

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz…

WIĘCEJ >