fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowy dorsz

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c209d0cc8-e275-450c-b2ba-b4bd204e4891
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kokosowy dorsz

Przygotowanie

  • Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem
  • Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy
  • Masę odstawiamy na około 10 minut
  • Na patelni rozgrzewamy masło
  • Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni
  • Smażymy rybę z dwóch stron po kilka minut
  • W tym czasie obieramy pietruszkę
  • Używając obieraczki robimy z pietruszki „warzywne tagliatelle’’ (obieramy pietruszkę na ile to możliwe, tworząc warzywne paski)
  • Makaron pietruszkowy kładziemy obok ryby i przez chwilę smażymy razem z dorszem
  • Gdy panierka jest zarumieniona – możemy podawać

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dorsza.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (180 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Wiórki kokosowe (18 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa (wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…

WIĘCEJ >

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Gotujemy komosę ryżową Myjemy paprykę i cukinię Rozgrzewamy masło ghee na patelni Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem Odcinamy górną…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone

Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny w 160-180 stopniach. Podajemy z gotowanymi warzywami i sałatką.

WIĘCEJ >

Babka ziemniaczana

Ziemniaki utrzeć na grubej tarce. Odlać płyn, ale bez wyciskania Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć na patelni, dodać drobno posiekaną cebulę i pora, poddusić. Pod konie dodać szynkę w małych kawałkach Wymieszać wszystko z ziemniakami,…

WIĘCEJ >