fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowy dorsz

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c209d0cc8-e275-450c-b2ba-b4bd204e4891
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kokosowy dorsz

Przygotowanie

  • Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem
  • Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy
  • Masę odstawiamy na około 10 minut
  • Na patelni rozgrzewamy masło
  • Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni
  • Smażymy rybę z dwóch stron po kilka minut
  • W tym czasie obieramy pietruszkę
  • Używając obieraczki robimy z pietruszki „warzywne tagliatelle’’ (obieramy pietruszkę na ile to możliwe, tworząc warzywne paski)
  • Makaron pietruszkowy kładziemy obok ryby i przez chwilę smażymy razem z dorszem
  • Gdy panierka jest zarumieniona – możemy podawać

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Przygotuje inne, nasze propozycje podania dorsza z dodatkami – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 porcja filetu z dorsza (ok. 180 g)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych (18 g)
  • 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 2 łyżka masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców

Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem Buraki dzień wcześniej upiec w piekarniku, obrać, pokroić i zamarynować w oliwie, occie i lekko…

WIĘCEJ >

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Imbir obrać i bardzo drobno posiekać Kalarepę obieramy Cukinię, białą rzodkiew i kalarepę przepuszczamy przez spiromat/tarkę spiralną Jeżeli nie mamy spiromatu, to kroimy warzywa w cienkie plastry wzdłuż…

WIĘCEJ >

Sarna w sosie winno – śliwkowym z puree selerowo – gruszkowym

Purée selerowo-gruszkowe Śliwki wsypać do naczynia (np., kubeczka) i zalać gorącą woda, niech minimum 30 min postoją Seler obrać, pokroić w grubą kostkę Gruszkę obrać i pokroić na 4 części Seler i gruszkę włożyć do…

WIĘCEJ >

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski Paprykę pokroić w centymetrowe paski Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min Lekko posolić i popieprzyć Na talerzu rozkładamy…

WIĘCEJ >