fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotleciki ziemniaczane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4ecb4036-65b5-46ff-9af7-f41cd6910077
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotleciki ziemniaczane

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut, po czym odcedzamy
  • Jeszcze ciepłe ziemniaki rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki (poza tłuszczem) i całość dokładnie mieszamy
  • Z ciasta formujemy wałek, kroimy go w plastry i formujemy płaskie placki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy placki i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony (na złoty kolor)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ziemniakami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (500 g)
  • Mąka orkiszowa (65 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasta z pieczone kalafiora i masła orzechowego

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy Ugotowany kalafior przenosimy do miski, dodajemy…

WIĘCEJ >

Proste gazpacho

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę Ogórki, cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w kostkę Z bułki wydłubujemy wnętrze Wszystkie pokrojone warzywa i wnętrze bułki przenosimy do blendera…

WIĘCEJ >

Buraczki na ciepło

Buraczki ścieramy na tarce do warzyw na dowolnych oczkach. Podgrzewamy je wraz z masłem, zakwaszamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą według uznania. Następnie dodajemy śmietanę i ściągamy buraczki z ognia.

WIĘCEJ >

Migdałowy serek „feta”

Migdały namoczyć w wodzie przez 24 godz. Wylać wodę i zalać wrzątkiem, zostawić na 5-10 min. Wodę odlać, obrać migdały ze skórki.  Do wysokiej miski wrzucić wszystkie składniki i zmiksować. Najlepiej robić to kilka minut – im…

WIĘCEJ >