fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotlety jagnięce z musztardzie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd0f62e0c-054f-43e6-b751-c305a197cd7c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotlety jagnięce z musztardzie

Przygotowanie

  • Mięso obieramy z tłuszczu
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i wrzucamy do miski z czosnkiem
  • Do miski z czosnkiem dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso dokładnie nacieramy uzyskaną pastą i wkładamy do naczynia żaroodpornego
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut (lub pieczemy wg upodobań)
  • Po upieczeniu odstawiamy mięso na ok. 10 minut, po czym przystępujemy do krojenia
  • Mięso możemy podawać np. z porcją ulubionych warzyw

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jagnięciną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jagnięcina karkówka (500 g)
  • Musztarda (40 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kremowe leczo

Warzywa, kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę w garnku na maśle. Po 10 minutach dolewamy mleko kokosowe, pomidory krojone i przyprawy. Wszystko dusimy około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.

WIĘCEJ >

Jaja na miękko, boczek, sałata, pomarańcza

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko) Boczek kroimy w kostkę Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 10 minut (na skwarki) Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki Do…

WIĘCEJ >

Kurczak w kokosowym sosie curry

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż się zarumieni)…

WIĘCEJ >

Skrzydełka z kurczaka

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, musztardę, ketchup oraz majonez i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty…

WIĘCEJ >