fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotlety jagnięce z musztardzie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd0f62e0c-054f-43e6-b751-c305a197cd7c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotlety jagnięce z musztardzie

Przygotowanie

  • Mięso obieramy z tłuszczu
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i wrzucamy do miski z czosnkiem
  • Do miski z czosnkiem dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso dokładnie nacieramy uzyskaną pastą i wkładamy do naczynia żaroodpornego
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut (lub pieczemy wg upodobań)
  • Po upieczeniu odstawiamy mięso na ok. 10 minut, po czym przystępujemy do krojenia
  • Mięso możemy podawać np. z porcją ulubionych warzyw

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jagnięciną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jagnięcina karkówka (500 g)
  • Musztarda (40 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Żeberka jagnięce z tapenadą

Tapenada Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce w sosie winnym

Mięso kroimy na kotlety i wkładamy do miski (niemetalowej) Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Goleń jagnięca z warzywami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plasterki (lub (…)

WIĘCEJ >

Curry z jagnięciną i szpinakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i (…)

WIĘCEJ >

Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy

Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym (…)

WIĘCEJ >