Kotlety wieprzowe nadziewane orzechami
Kotlety wieprzowe nadziewane orzechami
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Orzechy oraz zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
- Do miski dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy
- Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem)
- Każdy plaster mięsa napełniamy nadzieniem, przesuwając nadzienie w głąb wyciętej kieszonki, a następnie wbijamy w mięso wykałaczki, aby je zabezpieczyć
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy kotlety i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż będą zarumienione z każdej strony)
- Następnie przenosimy kotlety do brytfanny i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
- Z mięsa wyciągamy wykałaczki i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wieprzowiną.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (460 g)
- Ser feta kozi (90 g)
- Orzech włoski (80 g)
- Migdał (80 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Tymianek (świeży) (3 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi
Mini kebab:· Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…
WIĘCEJ >Pasztet z grzybami
Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…
WIĘCEJ >Sos „cezar”
Do blendera kielichowego dodajemy mleko, rybę razem z sosem, wyciśnięty sok z cytryny Dorzucamy czosnek Dajemy szczyptę soli i pieprzu Miksujemy blenderem jakieś 1 – 2 min Cały czas miksując dodajemy 1 łyżkę mąki kokosowej Następnie dodajemy…
WIĘCEJ >Placki marchewkowe
Marchewki zetrzeć na tarce o średnich oczkach (lub użyć szatkownicy). Starte marchewki ściskamy w rękach tak aby pozbyć się nadmiaru wody i przekładamy do miski. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, formujemy…
WIĘCEJ >