fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem z kukurydzy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca1ae1c07-d357-43f6-9e80-4e11c8340648
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem z kukurydzy

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Seler kroimy na kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z selerem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i smażymy przez ok. 8-10 minut
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Po tym czasie przelewamy zawartość patelni do blendera i blendujemy na gładką masę
  • Zawartość blendera przelewamy z powrotem na patelnię, dolewamy mleko, dokładnie mieszamy i podgrzewamy na średnim ogniu przez ok. 5 minut
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy śmietanę i całość dokładnie mieszamy
  • Zupę nalewamy do misek, a na wierzch nakładamy śmietanę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kremów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (400 g)
  • Cebula (105 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Śmietana 18% (100 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Szczypiorek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Krem z brokułu z płatkami migdałowymi

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Krem z batatu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, (…)

WIĘCEJ >

Krem brokułowy z boczkiem

Warzywa (poza brokułami) obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa (poza brokułami) (…)

WIĘCEJ >

Krem buraczany z mleczkiem kokosowym

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st C Buraki szorujemy, nie obieramy, wkładamy do rękawa i pieczemy przez 45 – 50 (…)

WIĘCEJ >

Krem cukiniowy

Cukinię myjemy, osuszamy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Wydrążoną cukinię kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >