fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z kukurydzy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca1ae1c07-d357-43f6-9e80-4e11c8340648
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem z kukurydzy

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Seler kroimy na kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z selerem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i smażymy przez ok. 8-10 minut
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Po tym czasie przelewamy zawartość patelni do blendera i blendujemy na gładką masę
  • Zawartość blendera przelewamy z powrotem na patelnię, dolewamy mleko, dokładnie mieszamy i podgrzewamy na średnim ogniu przez ok. 5 minut
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy śmietanę i całość dokładnie mieszamy
  • Zupę nalewamy do misek, a na wierzch nakładamy śmietanę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kremów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (400 g)
  • Cebula (105 g)
  • Mleko krowie (100 g)
  • Śmietana 18% (100 g)
  • Masło (50 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Szczypiorek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z dziczyzny z grzybami

Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godz. Grzyby oczyszczamy i kroimy w paski…

WIĘCEJ >

Miks sałat z sosem kolendrowym z suszonym schabem

Sałatę i rukolę położyć na talerzu Pomidorki przekroić na ćwiartki Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Pomidory i paprykę położyć na sałacie Posypać cebulą Polać sosem Obok sałaty położyć pokrojony cienko suszony schab

WIĘCEJ >

Omlet z sałatką pomidorową

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Paprykę i cukinię kroimy w kostkę Pomidorki kroimy w ćwiartki i przenosimy do miski Zieleninę siekamy i przenosimy do miski z pomidorkami Na patelni…

WIĘCEJ >

Sałatka bazowa

Sałaty myjemy, odsączamy, rwiemy na drobne kawałki i układamy na talerzu. Papryki, ogórki i rzodkiewki kroimy w kawałki. Składniki na sos umieszczamy w małym słoiczku lub dobrze zamykanym pojemniczku, a następnie energicznie wstrząsamy, żeby je połączyć. Układamy…

WIĘCEJ >