fbpx
logo
Szukaj
open close

Kulki mięsne

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1d9571d-dd50-468f-bab9-7ea46af14661
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kulki mięsne

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy mięso, bułkę tartą, połowę passaty i przyprawy (pieprz), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Z mięsa formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego i układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut
  • Następnie wyciągamy kulki z piekarnika i w każdą wbijamy wykałaczkę, aby łatwiej było brać kulki do ręki
  • Do miski wlewamy pozostałą passatę, dodajemy śmietanę i mieszamy (opcjonalnie możemy dodać przyprawy np. sól i pieprz)
  • Kulki podajemy z dipem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kulek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Passata pomidorowa (200 g)
  • Śmietana 18% (150 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kokosowe muffinki z krewetkami

W garnku zagotowujemy wodę Krewetki dokładnie oczyszczamy, wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy (uważamy aby nie gotować krewetek zbyt długo, ponieważ mogą one stracić swój smak i stać…

WIĘCEJ >

Chrupiące kawałki kurczaka

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Mięso kroimy na niewielkie kawałki Płatki zawijamy w czystą ściereczkę i zgniatamy wałkiem do ciasta Przygotowujemy 4 talerze: na 1 wysypujemy przyprawy i…

WIĘCEJ >

Frittata warzywna

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Kalafior i brokuł podzielić na różyczki Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki) osolić Gotować 8…

WIĘCEJ >

Cannelloni z indykiem i szpinakiem

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy 1/4 ilości zieleniny (bazylii) siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >