fbpx
logo
Szukaj
open close

Kulki mięsne

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1d9571d-dd50-468f-bab9-7ea46af14661
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kulki mięsne

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy mięso, bułkę tartą, połowę passaty i przyprawy (pieprz), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Z mięsa formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego i układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut
  • Następnie wyciągamy kulki z piekarnika i w każdą wbijamy wykałaczkę, aby łatwiej było brać kulki do ręki
  • Do miski wlewamy pozostałą passatę, dodajemy śmietanę i mieszamy (opcjonalnie możemy dodać przyprawy np. sól i pieprz)
  • Kulki podajemy z dipem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kulek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Passata pomidorowa (200 g)
  • Śmietana 18% (150 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Słodko-kwaśne kulki mięsne

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do miski wkładamy mięso, wsypujemy bułkę tartą i przyprawy, wybijamy jaja i dokładnie (…)

WIĘCEJ >

Kulki mięsne w stylu japońskim

Cebulę z czosnkiem drobno siekamy Imbir ścieramy na drobnych oczkach tarki Kapustę drobno kroimy Do blendera wkładamy mięso, białko, mąkę, (…)

WIĘCEJ >

Kulki z kaszy kukurydzianej w sosie pomidorowym

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Do garnka wlewamy pomidory, dodajemy przecier oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 (…)

WIĘCEJ >

Kulki tłuszczowe z wędzonym łososiem

Blachę wykładamy papierem do pieczenia Łososia oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz, sok z cytryny (…)

WIĘCEJ >

Kulki wołowe

Dwie 2 pieczarki pozbawiamy ogonków Drobno siekamy ogonki, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku Formujemy masę przez 3 minuty Na patelni (…)

WIĘCEJ >