fbpx
logo
Szukaj
open close

Kurczak w porach ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbe098ccb-1f8e-4b25-bb25-5f2fd3b74a20
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kurczak w porach ze szparagami

Przygotowanie

  • Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy)
  • Mięso kroimy w paski
  • Por kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso, szparagi oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 4-5 minuty
  • Następnie dolewamy wodę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10-15 minut (do miękkości wszystkich składników)
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Na talerze nakładamy kaszę, a na wierzch mięso z warzywami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Szparag (120 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Awokado (70 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sezam czarny (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy. Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z…

WIĘCEJ >

Kurczak po persku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy ryż i mieszamy przez ok. 1 minutę Dolewamy wodę, dodajemy…

WIĘCEJ >

Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z serem pleśniowym

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry Dynię obieramy, usuwamy miąższ i kroimy w cienkie plastry Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy miód Dodajemy daktyle (bez pestek!) Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >