fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kurczak w porach ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbe098ccb-1f8e-4b25-bb25-5f2fd3b74a20
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kurczak w porach ze szparagami

Przygotowanie

  • Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy)
  • Mięso kroimy w paski
  • Por kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso, szparagi oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 4-5 minuty
  • Następnie dolewamy wodę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10-15 minut (do miękkości wszystkich składników)
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Na talerze nakładamy kaszę, a na wierzch mięso z warzywami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Szparag (120 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Awokado (70 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sezam czarny (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Ratatuj

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry Pomidory, cukinię, papryki i bakłażany kroimy w kostkę o podobnej wielkości Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i…

WIĘCEJ >

Polędwiczki wieprzowe w zalewie

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy dżem, dolewamy wino i całość dokładnie mieszamy Do miski z marynatą wkładamy mięso i mieszamy, tak aby było nią równomiernie pokryte Następnie przykrywamy miskę folią i…

WIĘCEJ >

Rolada z kapusty włoskiej

Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…

WIĘCEJ >