fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kurczak w porach ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-206
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kurczak w porach ze szparagami

Przygotowanie

  • Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy)
  • Mięso kroimy w paski
  • Por kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso, szparagi oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 4-5 minuty
  • Następnie dolewamy wodę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10-15 minut (do miękkości wszystkich składników)
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Na talerze nakładamy kaszę, a na wierzch mięso z warzywami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (300 g)
  • Kurczak pierś (180 g)
  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Por (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy…

WIĘCEJ >

Smażony łosoś

Rybę dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie rybę przyprawiamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 3-5 minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Dziecięcy pancake – żabka

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami, orzechami i dżemem) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Kiwi obieramy…

WIĘCEJ >

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >