Kurczak w porach ze szparagami
Kurczak w porach ze szparagami
Przygotowanie
- Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy)
- Mięso kroimy w paski
- Por kroimy w plastry
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy mięso, szparagi oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 4-5 minuty
- Następnie dolewamy wodę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10-15 minut (do miękkości wszystkich składników)
- Dodajemy przyprawy i mieszamy
- Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
- Na talerze nakładamy kaszę, a na wierzch mięso z warzywami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Szparag (120 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Awokado (70 g)
- Szpinak (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sezam czarny (10 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem
Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…
WIĘCEJ >Polędwiczki wieprzowe w zalewie
Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy dżem, dolewamy wino i całość dokładnie mieszamy Do miski z marynatą wkładamy mięso i mieszamy, tak aby było nią równomiernie pokryte Następnie przykrywamy miskę folią i…
WIĘCEJ >Rolada z kapusty włoskiej
Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…
WIĘCEJ >