fbpx
logo
Szukaj
open close

Kurczak z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6db69931-5193-45bc-b127-a62c7601f570
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kurczak z papryką

Przygotowanie

  • Każdy kawałek mięsa powinien ważyć ok. 110 g
  • Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i podsmażamy przez ok. 15 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Po ok. 15 minutach przenosimy mięso na talerz
  • Na patelnię wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do miękkości)
  • Dodajemy śmietankę i przyprawy (paprykę), dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu
  • Na patelnię kładziemy z powrotem mięso i gotujemy przez ok. 5-6 minut
  • Dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
  • Mięso nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kurczakiem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (440 g)
  • Śmietana 18% (125 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (120 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chrupiący kurczak z szałwią

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie ziemniaki odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Chrupiący kurczak na ostro

Na talerz wysypujemy mąkę, cukier oraz przyprawy (paprykę i tymianek) i dokładnie mieszamy Mięso kroimy wzdłuż na pół (lub rozbijamy (…)

WIĘCEJ >

Kurczak na parze z grzybami

Pieczarki oczyszczamy i kroimy na pół Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Cebulę i zieleninę drobno siekamy W (…)

WIĘCEJ >

Ryż smażony z kurczakiem i jajem

Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy sos sojowy i (…)

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa z kurczakiem i ryżem

Mięso oczyszczamy, przenosimy do garnka, dolewamy bulion, dodajemy sól i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut Marchew obieramy i (…)

WIĘCEJ >