fbpx
logo
Szukaj
open close

Kurczak zapiekany z pesto

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8da7032d-5f9b-4a80-8833-920f08f8b795
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kurczak zapiekany z pesto

Przygotowanie

Pesto

  • Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy przez ok. 3-4 minuty (do momentu uzyskania jednolitej konsystencji)

Kurczak

  • Każdy filet powinien ważyć ok. 115 g
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy tłuszczem
  • Mięso kładziemy na papier i smarujemy pesto z każdej strony
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kurczakiem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

Pesto

  • Bazylia (świeża) (35 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (25 ml)
  • Orzech włoski (12 g)
  • Płatki drożdżowe (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Kurczak

  • Kurczak pierś (230 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Placki marchewkowe

Marchewki zetrzeć na tarce o średnich oczkach (lub użyć szatkownicy). Starte marchewki ściskamy w rękach tak aby pozbyć się nadmiaru wody i przekładamy do miski. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, formujemy…

WIĘCEJ >

Tofu ze szpinakiem na brązowym ryżu

Tofu odsączamy i przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, na nim kładziemy drugi kawałek ręcznika papierowego i przyciskamy drugim talerzem (pozostawiamy na ok. 30 minut, aby wyciekł z niego nadmiar wody – w między czasie…

WIĘCEJ >

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Makaron konjac ze szpinakiem

Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy. Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku. Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy…

WIĘCEJ >