fbpx
logo
Szukaj
open close

Łatwa grzanka francuska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce0a966c0-4ece-4c82-a7a5-52932049208f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Łatwa grzanka francuska

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy białka, dolewamy mleko, dodajemy ekstrakt oraz przyprawy (cynamon) i całość ubijamy
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Rozgrzaną patelnię smarujemy tłuszczem
  • Kromki chleba zanurzamy kolejno w mieszaninie, tak aby były dobrze pokryte z każdej strony i kładziemy na patelnię
  • Kromki smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony

Rady dietetyka

Na 1 porcję przypadają 2 grzanki.

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia grzanek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
  • Jajo białko (60 g)
  • Mleko migdałowe (15 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Wanilia – ekstrakt (4 g)
  • Cynamon mielony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bomby tłuszczowe z borówkami

Tłuszcz i ser powinien mieć temp. pokojową Borówki zgniatamy widelcem Formę na muffiny wykładamy papierowymi wkładkami Do miski wkładamy tłuszcz oraz ser i dokładnie mieszamy Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy do momentu połączenia…

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczakiem i sezamem

Rozgrzewamy elektryczny grill Blachę grilla wykładamy folią aluminiową Do miski wlewamy 1/3 ilości soku pomarańczowego i sos sojowy, dodajemy połowę miodu (powinien być lejący) i dokładnie mieszamy Powstałą mieszanką smarujemy mięso z każdej strony i…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >

Dziecięce purée ziemniaczane z kotlecikami – świnka

Ziemniaka obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Mięso oczyszczamy i kroimy w trójkąty Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy z…

WIĘCEJ >