Lody bananowe
Lody bananowe
Przygotowanie
- Talerz wykładamy papierem do pieczenia
- Banany obieramy, kroimy w plasterki, układamy na papierze i wkładamy do zamrażarki na min. 3 godz.
- Po tym czasie przenosimy banany do blendera, dolewamy mleko i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy
- Lody możemy udekorować ulubionymi dodatkami np. sosem owocowym, orzechami lub kawałkami czekolady
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z bananami.
Autor
Lista składników
- Banan (360 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.