fbpx
logo
Szukaj
open close

Lody bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c22a4b0cf-2b0c-4731-9579-e1015691a8b5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Lody bananowe

Przygotowanie

  • Talerz wykładamy papierem do pieczenia
  • Banany obieramy, kroimy w plasterki, układamy na papierze i wkładamy do zamrażarki na min. 3 godz.
  • Po tym czasie przenosimy banany do blendera, dolewamy mleko i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy
  • Lody możemy udekorować ulubionymi dodatkami np. sosem owocowym, orzechami lub kawałkami czekolady

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z bananami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Banan (360 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Talerz, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kokosowa lekka babka

Jaja rozdzielamy na białka i żółtka Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski z białkami dodajemy połowę proszku do pieczenia i ubijamy na pianę, po czym odstawiamy Do miski…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…

WIĘCEJ >

Polędwica z serowym masłem smakowym

Tłuszcz (masło) powinien być w temp. pokojowej Tłuszcz (masło) wkładamy do blendera i blendujemy przez ok. 2 minuty (do ubicia) Dodajemy ser (rozdrobniony) i blendujemy do momentu połączenia się składników Zawartość blendera przenosimy na folię…

WIĘCEJ >

Zalepki czekoladowo-migdałowo-kokosowe

Tłuszcz powinien być miękki Orzechy i czekoladę drobno siekamy Do miski wkładamy masło orzechowe, miód i tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól) i dokładnie mieszamy Mąkę przesiewamy do miski z masą i ponownie dokładnie mieszamy Dodajemy płatki…

WIĘCEJ >