fbpx
logo
Szukaj
open close

Łosoś z fenkułem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc959970a-e7d9-4309-a57d-80ea298b909f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Łosoś z fenkułem

Przygotowanie

  • Fenkuł oczyszczamy i kroimy w zapałki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Ścianki i dno naczynia żaroodpornego smarujemy tłuszczem (2/3 ilości)
  • Na dnie naczynia rozsypujemy pokrojony fenkuł, a na nim kładziemy łososia i skrapiamy go pozostałym tłuszczem
  • Zawartość naczynia żaroodpornego posypujemy przyprawami (koperkiem i bazylią)
  • Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez ok. 20-25 minut
  • Opcjonalnie możemy podawać łososia z sosem holenderskim

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z łososiem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (800 g)
  • Fenkuł (koper włoski) (300 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Koper (ziele) suszony (3 g)
  • Bazylia suszona (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szparagowa zupa-krem

Ze szparagów odcinamy twarde końcówki, a następnie obieramy Od strony główki odcinamy ok. 3 cm pędów z główkami, a pozostałe części kroimy na plasterki Główki szparagów gotujemy na parze przez ok. 4-5 minut, a następnie…

WIĘCEJ >

Chlebowa pizza z ziemniakami

Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-7 minut Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Ziemniaki odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Zupa z dyni

Dynię obieramy i kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową i smarujemy tłuszczem (olejem) Na folię kładziemy dynię, skrapiamy tłuszczem (oliwą), posypujemy przyprawami (solą) i dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Kotlety z indyka z szałwią

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Mięso posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Połowę zieleniny siekamy i dodajemy do miski z serem Przygotowujemy trzy miski – do…

WIĘCEJ >