Maliny
Maliny
Przygotowanie
- Maliny umyć pod bieżącą wodą
- Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła
Uwagi
Wykorzystaj maliny w przepisach, które są podpięte powyżej.
Autor
Lista składników
- 200 g malin
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wielkanocny mazurek z musem czekoladowym i bakaliami
Spód: Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, tak żeby je lekko przykryło Przykrywamy np. talerzykiem i czekamy 5 minut Podnosimy talerzyk, dodajemy olej kokosowy Miksujemy blenderem na gładką masę Dodajemy…
WIĘCEJ >Zupa marchewkowa (na wywarze kostnym)
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…
WIĘCEJ >Malinowy deser z tapioki
Zaczynamy od musu malinowego Maliny miksujemy blenderem na gładki mus W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając Po tym…
WIĘCEJ >Placki z batatów z sałatką (wegetariańskie)
Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać Rozgrzać na patelni tłuszcz Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy…
WIĘCEJ >