Miks wędlin z miksem sałat
Miks wędlin z miksem sałat
Przygotowanie
- Wędliny układamy na talerzu
- Obok układamy sałaty i polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Wędliny możemy samodzielnie przyrządzić lub zakupić w sklepie spożywczym. Zwracajmy uwagę na ich jakość.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia podobnych potraw oraz nasze pomysły na przyrządzenie domowej roboty sosów vinaigrette.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnych, ulubionych wędlin oraz dowolnych, ulubionych sałat.
Autor
Lista składników
- Salceson wieprzowy (200 g)
- Sałata rzymska (140 g)
- Szynka parmeńska (60 g)
- Wieprzowina schab suszony (60 g)
- Szynka z sarny (60 g)
- Sałata karbowana (40 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach
Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…
WIĘCEJ >Kiszona marchewka
Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…
WIĘCEJ >Jaja z boczkiem i z awokado
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry boczku, wybijamy jaja, przyprawiamy i smażymy pod przykryciem do momentu ścięcia się białek Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Na talerzu układamy wszystkie warzywa, a…
WIĘCEJ >Kasztanowa masa czekoladowa z jeżynami
Masło i czekoladę rozpuszczamy wraz z syropem z agawy Kasztany rozdrabniamy w malakserze, dolewamy lekko ostudzony tłuszcz i wanilię Miksujemy do osiągnięcia gładkiej masy Połowę masy odkładamy, do reszty dodajemy jeżyny, blendujemy
WIĘCEJ >