fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miks wędlin z miksem sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb2356a65-0ede-4ca8-b7da-5b235f945d17-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Miks wędlin z miksem sałat

Przygotowanie

  • Wędliny układamy na talerzu
  • Obok układamy sałaty i polewamy sosem  

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Wędliny możemy samodzielnie przyrządzić lub zakupić w sklepie spożywczym. Zwracajmy uwagę na ich jakość.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje sosów vinaigrette oraz podobnych potraw.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 plastry suszonej szynki (60 g)
  • 4 plastry szynki z sarny (60 g)
  • 4 plastry schabu faszerowanego (60 g)
  • 4 plastry salcesonu (200 g)
  • 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • 4 liście sałaty karbowanej (40 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a mięsem i prowadząc nóż poziomo na desce – można skórę odcinać po kawałku; można również…

WIĘCEJ >

Szparagi z łososiem na sałacie

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki układamy na sałacie Dodajemy łososia na wierzch Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Naleśniki jaglane

Składniki mieszamy razem do uzyskania ciasta o płynnej konsystencji (nie może być za rzadka) Jeżeli potrzeba, dodajemy jeszcze łyżkę mąki Smażymy na rozgrzanej patelni cienkie placki, na tłuszczu lub bez dodatku tłuszczu

WIĘCEJ >

Fajita z karkówki

Mięso i papryki kroimy w kawałki Układamy w misce, dodajemy przyprawy, limonkę i sól Odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godz., tak by mięso i warzywa się zamarynowały Dusimy na rozgrzanym tłuszczu przez około…

WIĘCEJ >