Miks wędlin z miksem sałat
Miks wędlin z miksem sałat
Przygotowanie
- Wędliny układamy na talerzu
- Obok układamy sałaty i polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Wędliny możemy samodzielnie przyrządzić lub zakupić w sklepie spożywczym. Zwracajmy uwagę na ich jakość.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia podobnych potraw oraz nasze pomysły na przyrządzenie domowej roboty sosów vinaigrette.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnych, ulubionych wędlin oraz dowolnych, ulubionych sałat.
Autor
Lista składników
- Salceson wieprzowy (200 g)
- Sałata rzymska (140 g)
- Szynka parmeńska (60 g)
- Wieprzowina schab suszony (60 g)
- Sarnina szynka (surowa) (60 g)
- Sałata karbowana (40 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka z rukoli, pomidorów i cebuli
Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w pół plastry Cebulę obieramy i kroimy w krążki Ser kroimy w kostkę Wszystkie składniki wrzucamy do miski i polewamy tłuszczem
WIĘCEJ >Placki jabłkowe z sosem malinowym
Placki: Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Do startego jabłka dodać jajko Rozmieszać rózgą lub mikserem Dodajemy mąkę gryczaną i jaglaną i mieszamy Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Łyżką nakładamy porcję ciasta na…
WIĘCEJ >Zupa krem z dyni
Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…
WIĘCEJ >Wątroba cielęca
Wątrobę kroimy ostrym nożem pod skosem w jak najszersze plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Powoli kładziemy na patelnię plastry wątroby i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony Usmażoną wątrobę przenosimy na talerz i…
WIĘCEJ >