fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miks wędlin z miksem sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb2356a65-0ede-4ca8-b7da-5b235f945d17-1

Miks wędlin z miksem sałat

Przygotowanie

  • Wędliny układamy na talerzu
  • Obok układamy sałaty i polewamy sosem  

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Wędliny możemy samodzielnie przyrządzić lub zakupić w sklepie spożywczym. Zwracajmy uwagę na ich jakość.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje sosów vinaigrette oraz podobnych potraw.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 plastry suszonej szynki (60 g)
  • 4 plastry szynki z sarny (60 g)
  • 4 plastry schabu faszerowanego (60 g)
  • 4 plastry salcesonu (200 g)
  • 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • 4 liście sałaty karbowanej (40 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa rybna

Rybę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy masło klarowane Rybę wraz z pokrojonymi w połówki pomidorami podsmażamy. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, szczypiorek i przyprawy Po dwóch minutach dolewamy wodę i zmniejszamy ogień Wszystko gotujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszy jaglanej

Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana z łososiem

Ziemniaki gotujemy, studzimy i kroimy w kostkę. Rukolę myjemy i osuszamy, pomidorki kroimy na pół, a łososia – w paski. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy wg uznania.

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (na wywarze kostnym)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >