fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miseczka czekoladowa z musem bananowym i owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9d63954b-b211-4070-adbc-d91067a4ffd1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Miseczka czekoladowa z musem bananowym i owocami

Przygotowanie

  • Czekoladę wrzucamy do garnka z masłem i rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać!
  • Wkładamy na 10 min do lodówki
  • Jak się robi lekko gęste, ale jeszcze jest w formie płynnej, to gotowe
  • Dmuchamy i zawiązujemy balon (do wielkości grejpfruta)
  • Balon kładziemy na misce i powoli zalewamy z góry czekoladą
  • Wkładamy balon do zamrażarki na 30 min.
  • W tym czasie miksujemy banana z wyciśniętym sokiem z cytryny
  • Myjemy owoce
  • Wyjmujemy balon z zamrażarki, przebijamy go, usuwamy i mamy miseczkę
  • Nakładamy mus i owoce 

Uwagi

W miseczce możesz umieścić dowolne, ulubione owoce, a także bakalie i orzechy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ czekolady gorzkiej (50 g)
  • 25 g masła klarowanego
  • 1 banan (120 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • 2 łyżki malin (30 g)
  • 2 łyżki jeżyn (30 g)
  • 2 łyżki borówek (30 g)
  • 6 truskawek (60 g)

Potrzebny sprzęt

Balon do dmuchania, Blender, Garnek, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Królik duszony w szałwii i cebuli z młodą kapustą ze skwarkami

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Królika przepłukać w zimnej wodzie, wytrzeć papierowym ręcznikiem Królika kroimy w następujący sposób: odcinamy nogi tylne (skoki), odcinamy nogi przednie, korpus przecinamy lub przerąbujemy tasakiem wzdłuż na połowy Kawałki…

WIĘCEJ >

Kalarepa faszerowana sarną

Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…

WIĘCEJ >

Dynia makaronowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Dynię myjemy, nakłuwamy w różnych miejscach widelcem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy aż do miękkości (od 45 do 60 minut) Wyciągamy dynię i czekamy, aż ostygnie Gdy ostygnie, kroimy dynię…

WIĘCEJ >

Koktajl na przeziębienie

Wszystkie składniki wkładamy do blendera Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >