fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miseczka czekoladowa z musem bananowym i owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9d63954b-b211-4070-adbc-d91067a4ffd1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Miseczka czekoladowa z musem bananowym i owocami

Przygotowanie

  • Czekoladę wrzucamy do garnka z masłem i rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać!
  • Wkładamy na 10 min do lodówki
  • Jak się robi lekko gęste, ale jeszcze jest w formie płynnej, to gotowe
  • Dmuchamy i zawiązujemy balon (do wielkości grejpfruta)
  • Balon kładziemy na misce i powoli zalewamy z góry czekoladą
  • Wkładamy balon do zamrażarki na 30 min.
  • W tym czasie miksujemy banana z wyciśniętym sokiem z cytryny
  • Myjemy owoce
  • Wyjmujemy balon z zamrażarki, przebijamy go, usuwamy i mamy miseczkę
  • Nakładamy mus i owoce 

Uwagi

W tym przepisie możesz użyć dowolnych owoców.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (świeży) (120 g)
  • Truskawka (świeża) (60 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Borówka (świeża) (30 g)
  • Jeżyna (świeża) (30 g)
  • Malina (świeża) (30 g)
  • Masło klarowane ghee (25 g)
  • Sok z cytryny (20 g)

Potrzebny sprzęt

Balon do dmuchania, Blender, Garnek, Lodówka, Miska, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Comber z królika pieczony z warzywami

Comber nacieramy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy liście laurowe. Odstawiamy na noc do lodówki. Warzywa gotujemy na pół twardo (buraki osobno, żeby nie zabarwiły pozostałych warzyw). Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Na patelni rozgrzewamy olej…

WIĘCEJ >

Frittata z sowami (kaniami)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę z czosnkiem przez…

WIĘCEJ >

Krem ziemniaczany z boczkiem

Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paseczki/w zapałkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Przesmażamy boczek przez 2-3 min i wyjmujemy go łyżką cedzakową Na ten…

WIĘCEJ >

Kokosowa tapioka z papają

Tapiokę zalać mlekiem kokosowym wymieszanego z wodą. Doprowadzić do wrzenia, a potem na bardzo małym ogniu gotować jakieś 10-12 minut. Kulki tapioki muszą się zrobić zupełnie szkliste, przezroczyste. Jeszcze ciepłą przełożyć do miseczek, a na…

WIĘCEJ >