fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miseczka czekoladowa z musem bananowym i owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9d63954b-b211-4070-adbc-d91067a4ffd1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Miseczka czekoladowa z musem bananowym i owocami

Przygotowanie

  • Czekoladę wrzucamy do garnka z masłem i rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać!
  • Wkładamy na 10 min do lodówki
  • Jak się robi lekko gęste, ale jeszcze jest w formie płynnej, to gotowe
  • Dmuchamy i zawiązujemy balon (do wielkości grejpfruta)
  • Balon kładziemy na misce i powoli zalewamy z góry czekoladą
  • Wkładamy balon do zamrażarki na 30 min.
  • W tym czasie miksujemy banana z wyciśniętym sokiem z cytryny
  • Myjemy owoce
  • Wyjmujemy balon z zamrażarki, przebijamy go, usuwamy i mamy miseczkę
  • Nakładamy mus i owoce 

Uwagi

W tym przepisie możesz użyć dowolnych owoców.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (świeży) (120 g)
  • Truskawka (świeża) (60 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Borówka (świeża) (30 g)
  • Jeżyna (świeża) (30 g)
  • Malina (świeża) (30 g)
  • Masło klarowane ghee (25 g)
  • Sok z cytryny (20 g)

Potrzebny sprzęt

Balon do dmuchania, Blender, Garnek, Lodówka, Miska, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kruszon truskawkowo – bananowy

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę Drugą…

WIĘCEJ >

Burger z dziczyzny

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy okrągłego burgera Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy burgera i smażymy przez ok. 9-12 minut z każdej strony (na małym ogniu)

WIĘCEJ >

Nieziemsko dobra lasagne

Dynię piżmową (lub batata) obieramy i kroimy na cienkie plasterki (tak jak na chipsy); będzie stanowiła warstwę makaronową. Cukinię obieramy ze skórki, kroimy na pół, a następnie wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż na ćwiartki, wybieramy…

WIĘCEJ >

Babka pomarańczowo – kokosowa

Szykujemy formę do babki (najlepsza będzie silikonowa), jeśli mamy metalową, to smarujemy tłuszczem i posypujemy ścianki mąką gryczaną Piekarnik ustawiamy na 190 st. C. Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą…

WIĘCEJ >