Mix sałat
Mix sałat
Przygotowanie
- Sałaty i kiełki rozkładamy na talerzach
- Sezam prażymy na suchej patelni
- Sałaty polewamy tłuszczem i posypujemy sezamem, lnem oraz przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia sałat z różnymi dodatkami.
Autor
Lista składników
- Sałata karbowana (100 g)
- Rukiew wodna (100 g)
- Kiełki brokuła (50 g)
- Sezam biały (20 g)
- Olej lniany nierafinowany (20 ml)
- Len odtłuszczony (5 g)
- Oregano suszone (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Majeranek suszony (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.