fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca363a02f-f33d-43ac-b038-bcdb6b712868
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

Przygotowanie

  • Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz
  • Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min
  • Sałatę kładziemy na talerzu
  • Dodajemy roszponkę
  • Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu
  • Nakładamy owoce morza
  • Dodajemy truskawki
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy musztardy do sporządzenia sosu vinaigrette.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inną propozycję przyrządzenia sałatki z owocami morza oraz przepisy na domowe sosy vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Czereśnia (80 g)
  • Truskawka (60 g)
  • Krewetka koktajlowa (świeża) (50 g)
  • Omułki (świeże) (50 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi (…)

WIĘCEJ >

Sałata z owocami morza

Ugotowaną ośmiornicę pokroić w plastry Krewetki włożyć do miski z ciepłą wodą, gdy lekko odtają, nożem naciąć im grzbiet i (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette AIP

Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

WIĘCEJ >