fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca363a02f-f33d-43ac-b038-bcdb6b712868

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

Przygotowanie

  • Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz
  • Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min
  • Sałatę kładziemy na talerzu
  • Dodajemy roszponkę
  • Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu
  • Nakładamy owoce morza
  • Dodajemy truskawki
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie przyrządzamy sosów z dodatkiem musztardy.

Uwagi

Zainspiruj się podobnymi pomysłami na przyrządzenie sałatki z owocami morza (podpięte, powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g mixu mrożonych lub świeżych owoców morza
  • 6 truskawek (60 g)
  • 1 garść czereśni (80 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pomidory pieczone w szynce

Piekarnik ustawiamy do 180 stopni Każdego pomidora owijamy 2 plasterkami szynki i spinamy wykałaczką Tak przygotowane pomidory, układamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 30 minut, a następnie podajemy na gorąco

WIĘCEJ >

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

Mango i banana miksujemy razem z sokiem z pomarańczy Przelewamy koktajl do miseczki i dekorujemy pestkami granatu, jagodami, wiórkami i nasionami

WIĘCEJ >

Kapusta z grzybami

Grzyby moczymy w zimnej wodzie około półtorej godziny. Upewniamy się, że są dobrze wypłukane i nie zawierają piasku. Kapustę kroimy drobno, wkładamy do garnka, zalewamy 700 ml wody. Grzyby odcedzamy i kroimy drobno. Dodajemy do…

WIĘCEJ >

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach Cebulę obrać i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Dodać cebulę, zasmażać 3 min Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami Dodać ocet jabłkowy,…

WIĘCEJ >