fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca363a02f-f33d-43ac-b038-bcdb6b712868
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

Przygotowanie

  • Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz
  • Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min
  • Sałatę kładziemy na talerzu
  • Dodajemy roszponkę
  • Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu
  • Nakładamy owoce morza
  • Dodajemy truskawki
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy musztardy do sporządzenia sosu vinaigrette.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inną propozycję przyrządzenia sałatki z owocami morza oraz przepisy na domowe sosy vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Czereśnia (świeża) (80 g)
  • Truskawka (świeża) (60 g)
  • Krewetka tygrysia (świeża) (50 g)
  • Omułki (świeże) (50 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej

Szynkę kromy w cienkie plastry Na talerzu rozkładamy sałatę Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka Pomidora kroimy w cząstki Z cebuli kroimy 1-2 krążki Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie Polewamy sosem Obok lub na…

WIĘCEJ >

Jabłka nadziewane kokosową komosą

Komosę ryżową płuczemy i przelewamy wrzątkiem Gotujemy ją w szklance mleka kokosowego oraz szklance wody Pomarańczę myjemy bardzo ciepłą wodą i szorujemy Z tak umytej pomarańczy ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach Laskę wanilii…

WIĘCEJ >

Omlet po włosku

Jajka roztrzepujemy Masę jajeczną doprawiamy do smaku i wylewamy na wcześniej rozgrzaną masłem patelnię Dusimy pod przykryciem przez około 5 minut aż do momentu ścięcia się białka Na wierzch omleta układamy parmezan, oliwki oraz posypujemy…

WIĘCEJ >

Żeberka

Kroimy cebulę i umieszczamy na dnie garnka (duży garnek, co najmniej 6 litrów). Na cebuli układamy żebra, posypujemy pokrojonym czosnkiem, solimy. Wlewamy wodę lub bulion równomiernie, aby przykryły żeberka. Przykrywamy i dusimy na bardzo małym…

WIĘCEJ >