Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami
Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami
Przygotowanie
- Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz
- Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min
- Sałatę kładziemy na talerzu
- Dodajemy roszponkę
- Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu
- Nakładamy owoce morza
- Dodajemy truskawki
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy musztardy do sporządzenia sosu vinaigrette.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inną propozycję przyrządzenia sałatki z owocami morza oraz przepisy na domowe sosy vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Sałata rzymska (140 g)
- Czereśnia (świeża) (80 g)
- Truskawka (świeża) (60 g)
- Krewetka tygrysia (świeża) (50 g)
- Omułki (świeże) (50 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej
Szynkę kromy w cienkie plastry Na talerzu rozkładamy sałatę Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka Pomidora kroimy w cząstki Z cebuli kroimy 1-2 krążki Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie Polewamy sosem Obok lub na…
WIĘCEJ >Jabłka nadziewane kokosową komosą
Komosę ryżową płuczemy i przelewamy wrzątkiem Gotujemy ją w szklance mleka kokosowego oraz szklance wody Pomarańczę myjemy bardzo ciepłą wodą i szorujemy Z tak umytej pomarańczy ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach Laskę wanilii…
WIĘCEJ >Omlet po włosku
Jajka roztrzepujemy Masę jajeczną doprawiamy do smaku i wylewamy na wcześniej rozgrzaną masłem patelnię Dusimy pod przykryciem przez około 5 minut aż do momentu ścięcia się białka Na wierzch omleta układamy parmezan, oliwki oraz posypujemy…
WIĘCEJ >