fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca363a02f-f33d-43ac-b038-bcdb6b712868
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

Przygotowanie

  • Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz
  • Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min
  • Sałatę kładziemy na talerzu
  • Dodajemy roszponkę
  • Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu
  • Nakładamy owoce morza
  • Dodajemy truskawki
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy musztardy do sporządzenia sosu vinaigrette.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inną propozycję przyrządzenia sałatki z owocami morza oraz przepisy na domowe sosy vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Czereśnia (świeża) (80 g)
  • Truskawka (świeża) (60 g)
  • Krewetka tygrysia (świeża) (50 g)
  • Omułki (świeże) (50 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z nasionami

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całej wody W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy komosę, przyprawy oraz siemię lniane i gotujemy przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając Jaja wybijamy do blendera i…

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

Żeberka: Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach Włączamy wolnowar…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Wytrawny gofr

Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę i smażymy w rozgrzanej gofrownicy/ patelni do gofrów

WIĘCEJ >