fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca363a02f-f33d-43ac-b038-bcdb6b712868
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

Przygotowanie

  • Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz
  • Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min
  • Sałatę kładziemy na talerzu
  • Dodajemy roszponkę
  • Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu
  • Nakładamy owoce morza
  • Dodajemy truskawki
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie przyrządzamy sosów z dodatkiem musztardy.

Uwagi

Zainspiruj się podobnymi pomysłami na przyrządzenie sałatki z owocami morza (podpięte, powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g mixu mrożonych lub świeżych owoców morza
  • 6 truskawek (60 g)
  • 1 garść czereśni (80 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątróbka indycza z tymiankiem i oregano

Wątróbkę płuczemy solidnie, wycinamy błonki i odstawiamy do osuszenia. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym tłuszczu (smalec lub olej kokosowy) podsmażamy cebulę, aż zmięknie, dorzucamy wątróbkę. Smażymy na średnim ogniu kilka minut, aż wątróbka zbrązowieje. Pod…

WIĘCEJ >

Potrawka z chorizo

Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach Chorizo kroimy w plastry i wkładamy do misy wolnowaru wraz z włoszczyzną Dodajemy pół szklanki wody Ustawiamy wolnowar na Low (1) i wolnowarzymy przez co najmniej 5 godz….

WIĘCEJ >

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >