fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Nadziewana papryka jalapeño

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb931c89c-94e1-42d8-a84b-26bd1bfa51fd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Nadziewana papryka jalapeño

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy osoloną wodę
  • Do wrzącej wody wkładamy papryki i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Następnie przenosimy papryki do miski z zimną wodą na ok. 1 minutę
  • Papryki odcedzamy, przenosimy na ręcznik papierowy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Do miski wkładamy ricottę, fetę i posiekaną zieleninę, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Papryki nadziewamy przygotowanym farszem i owijamy szynką
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy papryki i smażymy przez ok. 4 minuty (co ok. 1 minutę obracamy na drugą stronę, tak aby szynka nabrała złotego koloru)
  • Następnie przenosimy papryki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut
  • Upieczone papryki przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu

Rady dietetyka

Na 1 porcję przypadają 2 papryki.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych papryk.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jalapeño (240 g)
  • Szynka parmeńska (120 g)
  • Ser Ricotta (60 g)
  • Ser feta (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pizza margherita

Do miski wsypujemy mąki, cukier, drożdże oraz przyprawy (sól) i mieszamy Dolewamy wodę oraz tłuszcz i wyrabiamy na jednolitą masę Blat podsypujemy mąkę i ugniatamy ciasto przez ok. 5 minut, aż będzie gładkie i elastyczne…

WIĘCEJ >

Kulki energetyczne

Suszone owoce oraz orzechy drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz ziarenka wanilii i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki (w razie potrzeby dodajemy więcej tłuszczu) Gotowe kulki wsadzamy do lodówki…

WIĘCEJ >

Gofry wielozbożowe

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą masę Rozgrzewamy gofrownicę i lekko skrapiamy tłuszczem Wylewamy do gofrownicy ciasto i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty

WIĘCEJ >

Zielona sałatka

Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…

WIĘCEJ >