fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Nadziewana papryka jalapeño

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-189
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Nadziewana papryka jalapeño

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy osoloną wodę
  • Do wrzącej wody wkładamy papryki i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Następnie przenosimy papryki do miski z zimną wodą na ok. 1 minutę
  • Papryki odcedzamy, przenosimy na ręcznik papierowy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Do miski wkładamy ricottę, fetę i posiekaną zieleninę, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Papryki nadziewamy przygotowanym farszem i owijamy szynką
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy papryki i smażymy przez ok. 4 minuty (co ok. 1 minutę obracamy na drugą stronę, tak aby szynka nabrała złotego koloru)
  • Następnie przenosimy papryki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut
  • Upieczone papryki przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu

Rady dietetyka

Na 1 porcję przypadają 2 papryki.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych papryk.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jalapeño (240 g)
  • Szynka parmeńska (120 g)
  • Ser Ricotta (60 g)
  • Ser feta (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Dziecięcy pancakes – truskawkowe słoneczko

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami i rodzynkami) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Z truskawek usuwamy…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr wyżej Mieszamy Zostawiamy tak na minimum 8 godz. (najlepiej na noc) Po tym czasie mieszamy…

WIĘCEJ >

Chłodnik ogórkowy z koperkiem i jajkiem

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół Ogórki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Dodajemy przeciśnięty przez…

WIĘCEJ >