fbpx
logo
Szukaj
open close

Nadziewana papryka jalapeño

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb931c89c-94e1-42d8-a84b-26bd1bfa51fd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Nadziewana papryka jalapeño

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy osoloną wodę
  • Do wrzącej wody wkładamy papryki i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Następnie przenosimy papryki do miski z zimną wodą na ok. 1 minutę
  • Papryki odcedzamy, przenosimy na ręcznik papierowy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Do miski wkładamy ricottę, fetę i posiekaną zieleninę, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Papryki nadziewamy przygotowanym farszem i owijamy szynką
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy papryki i smażymy przez ok. 4 minuty (co ok. 1 minutę obracamy na drugą stronę, tak aby szynka nabrała złotego koloru)
  • Następnie przenosimy papryki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut
  • Upieczone papryki przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu

Rady dietetyka

Na 1 porcję przypadają 2 papryki.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych papryk.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jalapeño (240 g)
  • Szynka parmeńska (120 g)
  • Ser Ricotta (60 g)
  • Ser feta (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika) Odstawiamy na 30 min do wystudzenia Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski Zalewamy marynatą, mieszamy Owijamy folią spożywczą, lub…

WIĘCEJ >

Bułki AIP

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C Olej kokosowy rozpuszczamy w garnku na niewielkim ogniu, dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia Po czym studzimy Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie je mieszamy Foremki do…

WIĘCEJ >

Ryżanka z musem malinowym

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Maliny blendujemy na jednolity mus Ryżankę przenosimy do miski i polewamy musem

WIĘCEJ >