fbpx
logo
Szukaj
open close

Nadziewana papryka jalapeño

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb931c89c-94e1-42d8-a84b-26bd1bfa51fd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Nadziewana papryka jalapeño

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy osoloną wodę
  • Do wrzącej wody wkładamy papryki i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Następnie przenosimy papryki do miski z zimną wodą na ok. 1 minutę
  • Papryki odcedzamy, przenosimy na ręcznik papierowy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Do miski wkładamy ricottę, fetę i posiekaną zieleninę, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Papryki nadziewamy przygotowanym farszem i owijamy szynką
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy papryki i smażymy przez ok. 4 minuty (co ok. 1 minutę obracamy na drugą stronę, tak aby szynka nabrała złotego koloru)
  • Następnie przenosimy papryki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut
  • Upieczone papryki przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu

Rady dietetyka

Na 1 porcję przypadają 2 papryki.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych papryk.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jalapeño (240 g)
  • Szynka parmeńska (120 g)
  • Ser Ricotta (60 g)
  • Ser feta (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Papryka faszerowana sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i (…)

WIĘCEJ >

Papryka z wołowiną i mozzarellą

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy nasiona (…)

WIĘCEJ >

Papryki faszerowane mięsem i fetą

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Papryki dokładnie myjemy, odcinamy „czapeczki”, czyli plastry (…)

WIĘCEJ >

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Gotujemy komosę ryżową Myjemy paprykę i cukinię Rozgrzewamy masło ghee na patelni Pokrojoną cukinię wrzucamy na (…)

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy (…)

WIĘCEJ >