fbpx
logo
Szukaj
open close

Naleśniki z wołowiną i serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c969d489c-3c4e-404f-8a91-a86f8c6a5105
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Naleśniki z wołowiną i serem

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jajo, dolewamy mleko oraz dodajemy połowę roztopionego tłuszczu i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy mąkę i ponownie całość dokładnie mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji
  • Cebulę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Zwiększamy ogień, dodajemy mięso oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dolewamy wodę, dodajemy przecier i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Osobną patelnię smarujemy tłuszczem
  • Wylewamy porcję ciasta, zakręcamy patelnią tworząc z ciasta okrągły placek i smażymy przez ok. 30 sekund z każdej strony
  • Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zawijamy w trójkąty (lub rulony)
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do osobnej miski
  • Naleśniki kładziemy na blachę, posypujemy serem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika, aby ser się roztopił

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 naleśniki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia naleśników.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Ser żółty (200 g)
  • Mąka orkiszowa (150 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (60 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Patelnia - duża, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Naleśniki z serem i kurczakiem

Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki z nadzieniem mięsnym

Do misy miksera wybijamy jaja, dodajemy mąkę oraz sól, dolewamy mleko i miksujemy Do masy dolewamy wodę, mieszamy i odstawiamy (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki trzy sery (wegetariańskie)

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane nadziewane szparagami i spaghetti warzywnym

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >