Orzechy włoskie
Orzechy włoskie
Przygotowanie
- Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 1 garść orzechów włoskich (30 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu
Podobne tematy
Koktajl z ananasa
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko
WIĘCEJ >Dyniowe kulki mocy
Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia. Daktyle zalewamy gorącą wodą. Wszystkie składniki oprócz masła z nerkowców (jeśli używamy) blendujemy na gładką masę. Formujemy małe kulki do środka wkładając po pół…
WIĘCEJ >Podstawowy krem daktylowy
Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję
WIĘCEJ >Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami
Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę Dodajemy do cebuli Podsmażamy 2 minuty Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym Pigwę kroimy na…
WIĘCEJ >