fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka – pingwin z borówkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb40a7e0a-448f-4913-a58d-dd8c0247ad47
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka – pingwin z borówkami

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy
  • Owsiankę przenosimy na talerz i dekorujemy owocami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianek dla dziecka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Borówka (100 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (55 g)
  • Truskawka (10 g)
  • Mandarynka (10 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Cukier trzcinowy (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka z wolnowaru w warzywach z imbirem

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczano – śledziowa

Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min Sprawdzamy czy są nadal bardzo słone, jeśli tak, moczymy w świeżej wodzie dalej Śledzie, które nie są już bardzo słone odcedzamy…

WIĘCEJ >

Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą

Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach

WIĘCEJ >

Naleśniki dyniowe

Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę. Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników). Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.

WIĘCEJ >