fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ba928e1-44ed-4dc3-b739-d6385ecbffa9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owsianka z owocami

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków)
  • Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki
  • Kiwi obieramy i kroimy w plastry, a następnie z każdego plastra dookoła wycinamy małe trójkąciki (w ten sposób tworzymy gwiazdki)
  • Z granatu wydrążamy pestki
  • Owsiankę nakładamy do misek, a na wierzch kładziemy owoce (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianek z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (750 ml)
  • Pomarańcza (240 g)
  • Kiwi (150 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (110 g)
  • Granat (50 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierogi gryczane z grzybami

Farsz: Grzyby wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy 2-3 min Grzyby kroimy w kostkę i dorzucamy na…

WIĘCEJ >

Surówka z wakame

Wakame zalewamy ciepłą wodą. W tym czasie kroimy marchewkę 'na makaron’. Miód, ocet, oliwę i przyprawy mieszamy w małej miseczce. Gdy glony napęcznieją, wyciskamy z nich nadmiar wody, dodajemy marchewkę i polewamy sosem. Na koniec,…

WIĘCEJ >

Zasmażana fasolka

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane z czosnkiem. Dodajemy fasolkę i chwile podsmażamy. Pod koniec smażenia dorzucamy do całości płatki drożdzowe i smażymy jeszcze chwilę. Solimy według upodobań i podajemy.

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z ogórkiem kiszonym

Mięso kroimy w paski o grubości ok. 2 cm i długości ok. 5 cm Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-7 minut (aż będzie lekko…

WIĘCEJ >