fbpx
logo
Szukaj
open close

Owsianka z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ba928e1-44ed-4dc3-b739-d6385ecbffa9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka z owocami

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków)
  • Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki
  • Kiwi obieramy i kroimy w plastry, a następnie z każdego plastra dookoła wycinamy małe trójkąciki (w ten sposób tworzymy gwiazdki)
  • Z granatu wydrążamy pestki
  • Owsiankę nakładamy do misek, a na wierzch kładziemy owoce (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianek z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (750 ml)
  • Pomarańcza (240 g)
  • Kiwi (150 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (110 g)
  • Granat (50 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki wieprzowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Chrupiąca noga z kurczaka z ryżem z kalafiora

Chrupiąca noga z kurczaka Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Mięso oczyszczamy i układamy w naczyniu żaroodpornym Dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz tłuszcz i wszystko dokładnie wsmarowujmy w mięso…

WIĘCEJ >

Paella z letnich warzyw

Paprykę kroimy w paski Z fasolki odcinamy końcówki Cukinię kroimy w słupki Pomidory kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy paprykę z fasolką i smażymy przez ok. 10 minut Następnie…

WIĘCEJ >

Kotlety drobiowe po indyjsku

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Mięso oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy…

WIĘCEJ >