fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ba928e1-44ed-4dc3-b739-d6385ecbffa9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka z owocami

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków)
  • Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki
  • Kiwi obieramy i kroimy w plastry, a następnie z każdego plastra dookoła wycinamy małe trójkąciki (w ten sposób tworzymy gwiazdki)
  • Z granatu wydrążamy pestki
  • Owsiankę nakładamy do misek, a na wierzch kładziemy owoce (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianek z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (750 ml)
  • Pomarańcza (240 g)
  • Kiwi (150 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (110 g)
  • Granat (50 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pudding z owocami

Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6 st. C Do ciepłego mleka dodajemy miód, wyciskamy sok z 1/2 cytryny i mieszamy Dodajemy nasiona chia, mieszamy…

WIĘCEJ >

Krem z marchewki i selera z pietruszką i oliwą

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 15 minut…

WIĘCEJ >

Sałatka z cukinią, brokułami i kiełbasą

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Cukinię z kiełbasą kroimy w plastry Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Gulasz z sarny z wolnowaru

Karkówkę kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Por pokroić w plastry Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w…

WIĘCEJ >