fbpx
Szukaj
open close

Panierowane kotlety jagnięce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb98bae88-8aad-4027-8088-5de5df8d6a8f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Panierowane kotlety jagnięce

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem
  • Mięso kroimy na kotlety
  • Przygotowujemy trzy miski – do jednej miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy, do drugiej wybijamy jaja, dolewamy wodę i lekko roztrzepujemy, a do trzeciej (miski z serem) wsypujemy bułkę tartą i mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Mięso panierujemy w kolejności podanych misek
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony
  • Usmażone kotlety przenosimy na blachę, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina udziec (1200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Woda (15 ml)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jabłkowo-imbirowe kotlety wieprzowe

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do rondla Dodajemy cukier i przyprawy (imbir i pieprz), dolewamy sok jabłkowy i sos (…)

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce w miętowej glazurze

Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do rondla Dosypujemy cukier i mąkę, dolewamy ocet i bulion, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy (…)

WIĘCEJ >

Hawajskie kotlety wieprzowe

Ananasa odsączamy z zalewy i zostawiamy ok. 1/4 syropu, który przelewamy do miski Do syropu dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, (…)

WIĘCEJ >

Chrupiące kotlety wieprzowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę smarujemy tłuszczem Każdy kawałek mięsa wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy (…)

WIĘCEJ >

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Marchew i pietruszkę obieramy Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki Cykorię przekraway na pół (…)

WIĘCEJ >