Pasta serowa z ziołami

Pasta serowa z ziołami
Przygotowanie
- Szalotki obieramy i drobno siekamy
- Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
- Zieleninę drobno siekamy (łodyżki odrywamy)
- Ser wkładamy do miski, dodajemy szalotki, czosnek oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy (ale nie na całkiem gładko)
- Przygotowaną masę wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
- Przed podaniem dodajemy do masy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.
Autor
Lista składników
- Ser twarogowy krowi (400 g)
- Wino białe wytrawne (100 ml)
- Cebula szalotka ze szczypiorem (40 g)
- Szczypiorek (35 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (35 g)
- Trybula (świeża) (30 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (10 g)
- Ocet winny (10 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.