fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta serowa z rukwią wodną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb5bb76da-3082-4ac0-a9d8-e18d26cee726
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta serowa z rukwią wodną

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki
  • Seler obieramy
  • Do garnka wkładamy ziemniaki i seler, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut
  • Listki rukwi odcinamy od łodyg, dokładnie myjemy i osuszamy
  • Następnie kroimy łodygi na kawałki o długości ok. 1-2 cm, dokładnie myjemy i osuszamy
  • Rukiew wrzucamy do miski, dodajemy sól, dolewamy tłuszcz i mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy rukiew i smażymy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy rukiew pod przykryciem przez ok. 2-3 minuty
  • Warzywa wyciągamy z wody i odsączamy
  • Następnie wkładamy warzywa do blendera, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na wolnych obrotach, do momentu, aż składniki się połączą

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rukiew wodna (180 g)
  • Ser twarogowy krowi (100 g)
  • Ziemniak (75 g)
  • Seler korzeń (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Musztarda (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (1 g)
  • Anyż mielony (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Goździk mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasta paprykowo-pomidorowa

Do miski wkładamy ser, dolewamy wodę i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę (…)

WIĘCEJ >

Pasta pieczarkowo-bazyliowa

Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki Przekładamy je na patelnię i dusimy bez tłuszczu Siekamy cebulę i podsmażamy na (…)

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowa na słodko

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody (…)

WIĘCEJ >

Pasta gryczana

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy (…)

WIĘCEJ >

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 (…)

WIĘCEJ >