Pasta serowa z rukwią wodną
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb5bb76da-3082-4ac0-a9d8-e18d26cee726 GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb5bb76da-3082-4ac0-a9d8-e18d26cee726](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2023/02/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb5bb76da-3082-4ac0-a9d8-e18d26cee726.jpg)
Pasta serowa z rukwią wodną
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki
- Seler obieramy
- Do garnka wkładamy ziemniaki i seler, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut
- Listki rukwi odcinamy od łodyg, dokładnie myjemy i osuszamy
- Następnie kroimy łodygi na kawałki o długości ok. 1-2 cm, dokładnie myjemy i osuszamy
- Rukiew wrzucamy do miski, dodajemy sól, dolewamy tłuszcz i mieszamy
- Rozgrzewamy patelnię
- Wrzucamy rukiew i smażymy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
- Następnie zmniejszamy ogień i dusimy rukiew pod przykryciem przez ok. 2-3 minuty
- Warzywa wyciągamy z wody i odsączamy
- Następnie wkładamy warzywa do blendera, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na wolnych obrotach, do momentu, aż składniki się połączą
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.
Autor
Lista składników
- Rukiew wodna (180 g)
- Ser twarogowy krowi (100 g)
- Ziemniak (75 g)
- Seler korzeń (50 g)
- Woda (50 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Musztarda (10 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Kolendra (ziele) suszona (1 g)
- Anyż mielony (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
- Goździk mielony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.