fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z soczewicy

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-122
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z soczewicy

Przygotowanie

  • Soczewicę płuczemy, a następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut
  • Następnie soczewicę odcedzamy i przenosimy do blendera
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę
  • Por kroimy w plastry
  • Wszystkie pozostałe składniki dodajemy do blendera z soczewicą i całość dokładnie blendujemy na jednolitą pastę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia past, które mogą posłużyć jako dodatek do chleba.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bundz (100 g)
  • Soczewica żółta – ziarno (100 g)
  • Pomidor (100 g)
  • Por (80 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Nadziewana papryka jalapeño

W garnku zagotowujemy osoloną wodę Do wrzącej wody wkładamy papryki i gotujemy przez ok. 2 minuty Następnie przenosimy papryki do miski z zimną wodą na ok. 1 minutę Papryki odcedzamy, przenosimy na ręcznik papierowy i…

WIĘCEJ >

Sałatka z łososiem i pomidorkami

Na patelnię wlewamy wodę i zagotowujemy Zmniejszamy ogień, kładziemy rybę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut, a następnie rybę odsączamy Do rondla wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, imbir i chili) i podgrzewamy przez ok….

WIĘCEJ >

Warzywny mix z sezamem

Marchew i por obieramy Wszystkie warzywa kroimy na kawałki podobnej wielkości Rozgrzewamy patelnię Wsypujemy sezam i prażymy przez ok. 2-3 minuty, a następnie przenosimy do miski Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy marchew z selerem i…

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa (na wywarze kostnym)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >