fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z soczewicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72837540-5757-49de-b6bc-bfa403926d01
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasta z soczewicy

Przygotowanie

  • Soczewicę płuczemy, a następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut
  • Następnie soczewicę odcedzamy i przenosimy do blendera
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę
  • Por kroimy w plastry
  • Wszystkie pozostałe składniki dodajemy do blendera z soczewicą i całość dokładnie blendujemy na jednolitą pastę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia past, które mogą posłużyć jako dodatek do chleba.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bundz (100 g)
  • Ciecierzyca – ziarno (100 g)
  • Pomidor (100 g)
  • Por (80 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kiszone buraki

Buraczki myjemy, odkrawamy korzonek i zgrubienie łodygi Bulwę kroimy na kawałki lub plastry i wrzucamy do naczynia do kiszenia (ceramiczny garnek, gliniany garnek lub duży słoik wcześniej wyparzony) Dodajemy ząbki czosnku obrane z łupiny i…

WIĘCEJ >

Ciasteczka z trzema serami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Ser (parmezan i żółty) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ser (kozi) kruszymy do miski z pozostałymi serami Zieleninę drobno siekamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do…

WIĘCEJ >

Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów

Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pół obranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Kotlety z boczniaków

Grzyby myjemy pod bieżącą zimną wodą, rozkładamy na ręcznikach papierowych i pozwalamy, aby obciekły i wyschły Od strony blaszek oprószamy je solą i pieprzem Jajko mieszamy widelcem z dodatkiem szczypty soli i pieprzu Grzyby obtaczamy…

WIĘCEJ >