fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z pora i orzechów włoskich

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-24

Pasta z pora i orzechów włoskich

Przygotowanie

  • Posiekanego pora mieszamy z pokrojonym czosnkiem
  • Dusimy z odrobiną wody do miękkości
  • Studzimy
  • Przekładamy do blendera i miksujemy z orzechami włoskimi oraz posiekaną kolendrą
  • Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie związanej z nietolerancjami – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się inne propozycje past – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 szklanki posiekanego pora (220 g)
  • ½ szklanki orzechów włoskich (40 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 2 łyżki posiekanej kolendry (24 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >

Czekoladowy krem daktylowy

Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Kasza jaglana

Kaszę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >