fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z pora i orzechów włoskich

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-24
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z pora i orzechów włoskich

Przygotowanie

  • Posiekanego pora mieszamy z pokrojonym czosnkiem
  • Dusimy z odrobiną wody do miękkości
  • Studzimy
  • Przekładamy do blendera i miksujemy z orzechami włoskimi oraz posiekaną kolendrą
  • Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie związanej z nietolerancjami – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się inne propozycje past – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 szklanki posiekanego pora (220 g)
  • ½ szklanki orzechów włoskich (40 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 2 łyżki posiekanej kolendry (24 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wegeta warzywna

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w mniejsze kawałki Zieleninę opłukać i otrząsnąć Por przeciąć wzdłuż na pół i wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku Mielimy warzywa rotacyjnie, czyli na zmianę mielimy…

WIĘCEJ >

Kiszona marchewka

Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni.  W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…

WIĘCEJ >

Czekoladowy krem daktylowy

Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette z granatów

Granat kładziemy przecięta stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby powypadały z niego pestki Uderzamy tak długo, aż wypadną wszystkie pestki Oliwę wlać do naczynia,…

WIĘCEJ >