fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta z wędzonej makreli z chlebem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0f142a77-0be8-42c4-ae77-6c479ad6ca1c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta z wędzonej makreli z chlebem

Przygotowanie

  • Z cytryny wyciskamy sok
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Szalotkę obieramy i drobno siekamy
  • Do miski wlewamy śmietankę i wkładamy do zamrażarki na ok. 10 minut
  • Z ryby ściągamy skórę i usuwamy ości
  • Śmietankę wyciągamy z zamrażarki i ubijamy na sztywno
  • Rybę wkładamy do miski i kruszymy palcami
  • Następnie skrapiamy rybę sokiem z cytryny i rozgniatamy widelcem
  • Do ryby dodajemy ubitą śmietankę, twarożek oraz ocet i dokładnie mieszamy
  • Następnie dodajemy 2/3 ilości szczypiorku, szalotkę oraz przyprawy i ponownie dokładnie mieszamy
  • Pastę wkładamy do lodówki na min. 1 godz.
  • Przed podaniem chleb opiekamy w tosterze (lub piekarniku)
  • Pastę posypujemy pozostałym szczypiorkiem i podajemy z opieczonym chlebem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makrela wędzona (300 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
  • Twarożek grani (100 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (50 ml)
  • Cytryna (40 g)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (20 g)
  • Szczypiorek (7.5 g)
  • Ocet winny (5 ml)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Mikser, Miska, Nóż, Toster, Wyciskarka, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasta fasolowa z jabłkiem i pieczoną papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Paprykę kroimy na kawałki (pestki usuwamy), kładziemy na (…)

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody (…)

WIĘCEJ >

Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Obieramy czosnek i dorzucamy Wyciskamy (…)

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną (…)

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z jabłkiem

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Jabłko kroimy (…)

WIĘCEJ >

Tylko do soboty do 24:00 mega paczka filmów za 999zł zamiast 10563zł

X