fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczona cebula z roszponką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c42e3047c-1273-4ef9-9ee9-6cc3a6186d69
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczona cebula z roszponką

Przygotowanie

Pieczona cebula z roszponką

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Cebulę obieramy, kroimy w cienkie plasterki i rozdzielamy na pierścienie
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy tłuszczem
  • Na papierze układamy cebulę i posypujemy cukrem
  • Następnie wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 10 minut (pieczemy do momentu, aż cebula się zarumieni i będzie lekko chrupiąca)
  • Roszponkę oczyszczamy
  • Buraki kroimy w cienkie plasterki
  • Na talerzu układamy roszponkę, buraki i cebulę, a następnie całość polewamy sosem

Winegret

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z cebulą.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Pieczona cebula z roszponką

  • Cebula (210 g)
  • Sałata roszponka (100 g)
  • Burak ugotowany (50 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Olej słonecznikowy ekologiczny (8 ml)

Winegret

  • Ocet winny (10 ml)
  • Woda (10 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Czerwona cebula faszerowana szynką

Na garnek kładziemy wkładkę do gotowania na parze, na wkładkę kładziemy nieobrane cebule i gotujemy przez ok. 25 minut, aż będą miękkie Bułkę kruszymy do miski i zalewamy mlekiem Piekarnik nagrzewamy do temp. 160 st….

WIĘCEJ >

Cebulowa frittata

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cebulę i podsmażamy do momentu, aż cebula zmięknie i nabierze złotobrązowego koloru Następnie przesuwamy…

WIĘCEJ >

Babeczki z mięsem i cebulą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Natłuszczamy otwory w formie do muffinów Z chleba usuwamy skórki, 1/3 ilości kromek odkładamy na bok, a pozostałą ilość wkładamy między dwa kawałki folii i bardzo cienko rozwałkowujemy…

WIĘCEJ >

Cebula nadziewana mięsnym farszem

Cebulę białą z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do rondla wkładamy cebule czerwone, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez ok. 10 minut, a następnie…

WIĘCEJ >