fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczona polędwiczka wieprzowa na warzywach i imbirze

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczona polędwiczka wieprzowa na warzywach i imbirze

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu
  • Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy 3 min z każdej strony na średnim ogniu 
  • Przekładamy mięso na naczynie żaroodporne
  • Pieczemy 10 min

Warzywa duszone: 

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paski
  • Selera kroimy w cienkie ukośne plastry
  • Imbir drobno kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pokrojone warzywa
  • Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy imbir
  • Smażymy 3-4 minuty
  • Przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 2-3 min

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas:
Składniki: 0
Porcje:
Trudność:

Lista składników

Potrzebny sprzęt

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Siekany stek z sarny z sosem figowym

Mięso mielimy w maszynce (ewentualnie siekamy) Wyrabiamy ręką na jednolitą masę Formujemy kulkę, z której formujemy okrągłego steka Kładziemy go na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu (bez tłuszczu) Po chwili dodajemy tłuszcz na patelnię Smażymy…

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z sosem chili

Chili drobno siekamy Batat obieramy i kroimy w cienkie plastry Bakłażana i cukinię kroimy w cienkie plastry Paprykę kroimy w słupki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy bataty i smażymy przez ok. 5 minut z każdej…

WIĘCEJ >

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

WIĘCEJ >