Pieczona polędwiczka wieprzowa na warzywach i imbirze
Pieczona polędwiczka wieprzowa na warzywach i imbirze
Przygotowanie
- Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu
- Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy
- Smażymy 3 min z każdej strony na średnim ogniu
- Przekładamy mięso na naczynie żaroodporne
- Pieczemy 10 min
Warzywa duszone:
- Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paski
- Selera kroimy w cienkie ukośne plastry
- Imbir drobno kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy pokrojone warzywa
- Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy imbir
- Smażymy 3-4 minuty
- Przykrywamy pokrywką
- Dusimy 2-3 min
Autor
Lista składników
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.