fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone pierogi z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd7977cf0-9c19-4ba0-ac73-d6c3e270e975
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczone pierogi z warzywami

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach do miski
  • Dodajemy mąkę, sól oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
  • Dolewamy wodę i zagniatamy ciasto (powinno być zwarte)
  • Cebulę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy ziemniaki i podsmażamy przez ok. 10 minut
  • Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy posiekaną zieleninę oraz przyprawy i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego kółka za pomocą szklanki
  • Na każde kółko nakładamy odrobine farszu i zlepiamy boki (jak pierogi)
  • Ulepione pierogi układamy na blachę i każdy z nich nakłuwamy widelcem
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut (pieczemy do zarumienienia)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pierogów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Ziemniak (250 g)
  • Pieczarka (świeża) (250 g)
  • Masło klarowane ghee (125 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Woda (15 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Stolnica, Tarka do jarzyn, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z dziczyzny z grzybami

Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godz. Grzyby oczyszczamy i kroimy w paski…

WIĘCEJ >

Faszerowane pomidory ze szpinakiem

Kaszę jaglaną gotujemy Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Siekamy szpinak, wrzucamy go na rozgrzaną oliwę, podsmażamy przez 4 minuty, dodajemy sól, odstawiamy Przekładamy szpinak do miski, dodajemy kaszę jaglaną, natkę pietruszki i pieprz, mieszamy Pomidory myjemy….

WIĘCEJ >

Koktajl zielony z pokrzywą

Ogórka obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kawałki bagietki, a na nich układamy ser Blachę…

WIĘCEJ >