fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczone warzywa z miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf87e2b01-070a-4d1f-ad63-154dc40a029f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczone warzywa z miodem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Zawartość miski przenosimy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na ok. 70 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia warzyw.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cebula czerwona (210 g)
  • Pasternak (200 g)
  • Marchew (200 g)
  • Kalarepa (200 g)
  • Ziemniak (200 g)
  • Rzepa (200 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet winny (10 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Cząber suszony (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczone pierogi z warzywami

Ser ścieramy na drobnych oczkach do miski Dodajemy mąkę, sól oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy Dolewamy wodę i zagniatamy ciasto (powinno być zwarte) Cebulę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę Pieczarki oczyszczamy…

WIĘCEJ >

Zupa rybna

Marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz (oliwę z masłem) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >

Warzywa z imbirem

Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dolewamy tłuszcz i blendujemy na jednolitą konsystencję Groch kroimy wzdłuż na pół Kukurydzę kroimy wzdłuż na pół, a następnie…

WIĘCEJ >

Tortille z kurczakiem i serem

Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 10 minut (do momentu, aż nie będzie surowe) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Oliwki kroimy w plasterki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę…

WIĘCEJ >