fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczony łosoś

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cae6b6673-7424-4b86-b4a7-26a0b965a868
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczony łosoś

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Rybę kładziemy na papier, posypujemy przyprawami (solą i pieprzem), skrapiamy syropem i układamy plasterki cytryny
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15-18 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z łososiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (360 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Syrop klonowy (10 g)
  • Cytryna (80 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sos miętowy

Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia. Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka. Całość blendujemy z miętą i solą. Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.

WIĘCEJ >

Makaron ze świeżą bazylią, pomidorami i cukinią

Cukinię kroimy w kostkę (końcówki odcinamy) Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię oraz pomidory i smażymy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż pomidory popękają) Zieleninę…

WIĘCEJ >

Ratatouille

Warzywa kroimy w cienkie plasterki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do naczynia żaroodpornego wylewamy pomidory, a na nich układamy na przemian plastry warzyw tak, aby lekko zachodziły na siebie Warzywa posypujemy przyprawami (solą,…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy jajka zimną Po chwili obieramy ze skorupki i wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, dodajemy…

WIĘCEJ >